Hector Faubel je nazpět

29-letý Španěl Hector Faubel je nazpět v seriálu Grand Prix a doufá, že to není jeho poslední závod. Po vyhazovu z týmu Aspara jede za stáj Team Andalucía místo svého bývalého kolegy Alberta Moncaya v kubatuře Moto3.

Zkušený španělský jezdec Héctor Faubel byl vystřídán mladým Němcem Lucou Amatem v týmu Aspar od GP Aragónie. Nyní pro GP Valencie nahradil svého ex-týmového kolegu Alberta Moncaya v týmu Andalucía. 29-letý Faubel má za sebou celkem 176 závodů Grand Prix a doufá, že závod na okruhu Ricarda Torma nebude jeho posledním závodem.

Vzhledem ke svému věku už ale nemůže počítat s tím, že by v sezoně 2013 mohl ještě jednou startovat v Moto3, takže se pro něho v seriálu GP nabízí pouze kubatury Moto2 a MotoGP.

"Mám ale i jiné možnosti. Rozhodně mě nebaví závodit o pozice 15 až 20. Mám nabídky z WSBK a zajímavé je díky televizním přenosům i CEV", vysvětloval v paddocku ve Valencii vicemistr světa z roku 2007 v kubatuře do 125 ccm, vítěz 8 závodů Grand Prix a majitel celkem 26 podiových umístění Hector Faubel.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist