Hanika má za sebou těžký víkend

Český motocyklový závodník Karel Hanika startoval do čtrnáctého závodu roku sedmnáctý a cílem aragonské Grand Prix projel třiadvacátý. V průběžném hodnocení třídy Moto3 mu před cestou do Asie patří osmnáctá pozice.

Dobré tempo předvedl Karel Hanika v ranním zahřívacím tréninku, když na mokrém povrchu MotorLand Aragónu zajel devátý nejrychlejší čas. V samotném závodu, který jezdci Moto3 jeli s pětadvacetiminutovým zpožděním na postupně osychající dráze, neměl český závodník štěstí a závod dokončil bez bodovaného výsledku.

„Pátek byl pro mě a můj tým dobrý, protože jsme kompletně změnili motorku a způsob práce. Dnes (v neděli) ráno jsem měl také dobrý pocit, ale v závodu to po nás bylo špatné. Bylo to celkem dost nešťastné, protože jinak se vše vyvíjelo dobře,“ uvedl po závodu Karel Hanika.
„Startoval jsem sedmnáctý, ale ve druhém kole jsem zaznamenal výraznou ztrátu přilnavosti zadního kola a motorka mi podklouzla ve druhé zatáčce vývrtky. Nemyslím si, že to byla úplně moje chyba, ale jsem si jistý, že bych mohl zajet lépe.“

„Teď je čas zaměřit pozornost na závody v Asii. Pokud budeme pokračovat stejně, jak jsme to udělali tento víkend, můžeme dosáhnout dobrých výsledků,“
dodal závěrem jezdec týmu Red Bull KTM Ajo.
Předposlední evropský podnik Grand Prix v severošpanělské Aragonii znamenal pro Karla Haniku také možnost jet závod na okruhu, který znal z předchozího působení v Rookies Cupu. Nyní následuje mise po Pacifiku, nová zkušenost pro letošního nováčka v mistrovství světa silničních motocyklů.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist