Folger bez týmu a motorky (2)

Sezóna Grand-Prix 2012 pro Jonase Folgera je opravdu ohrožena. Momentálně se sice hledají cesty, jak vloni 6. jezdci MS stopětadvacítek Němci Folgerovi zajistit tým a motorku, ale není to vůbec jednoduché.

Minulý týden byl vítěz závodu GP Jonas Folger degradován na pouhého testovače díky velkým finančním problémům v továrně MZ. Tyto problémy má ovšem nejen továrna, nýbrž i závodní oddělení MZ Racing, což potvrzuje obchodní ředitel Martin Wimmer, který dobře ví, že Team MZ Racing dluží třeba ladičské firmě "Pro Ride" majitele Marca Nicotariho, která v loňském roce "opatrovala" motocykl MZ Maxe Neukirchnera 32 000 Euro: "Nicotari má pořád jeden náš motocykl FTR a náhradní díly u sebe v Itálii. Pro Ride nám posílá neustále účty, které nám vytváří "černou díru".
Vítěz loňské Grand Prix Británie Jonas Folger je nyní papírově testovacím a náhradním jezdcem MZ Racing, ovšem rodina Folgerových hledá pochopitelně jinou alternativu. Bavorčan Folger se objevil jako obrovský talent v roce 2008 v seriálu MS, o rok později už měl na svém kontě své první podium (Le Mans) a vloni kromě už zmiňovaného vítězství získal ještě další dvě (Jerez a Barcelona).  Nyní mu ale hrozí "propadnutí roštem". 

Šéf MZ Martin Wimmer, přes svízelnou situaci ve firmě", se sám snaží nezaměstnanému Folgerovi pomoci: "Usilovně hledáme řešení, jak Jonasovi v této situaci pomoci a vše ještě před začátkem sezóny zachránit".
Jonasův otec, Jakob Folger, si ale nedělá vůbec žádné iluze: "Máme opravdu velký problém". Volné místo je sice v týmu Racing Team Germany, kde měl jezdit původně Toni Finsterbusch, ovšem MZ si ho stáhla nazpět k sobě: "V RTG je sice volno, ale musíme tam přinést sponzorský příspěvek 250.000 Euro a my současně nemáme ani jednu pětinu", říká dále Jakob Folger.

Jinak se ale v týmu MZ Racing vůbec nic nemění, Finsterbusch pojede za MZ Racing motocykl Honda NSF 250 R v kubatuře Moto3 a Alexander Lundh motocykl FTR v Moto2, neboť oba dva jezdci donesli dostačující sponzorské peníze na své letošní závodění. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist