Fenati je s testem ve Valencii spokojen

Restart v seriálu mistrovství světa silničních motocyklů tento týden absolvoval italský závodník Romano Fenati, který po nuceném odchodu z týmu SKY Racing Team VR46 nezávodil od léta loňského roku. Dnes je jezdcem stáje Marinelli Rivacold Snipers a má druhou šanci ukázat co v něm je. Jeho cílem je pochopitelně bojovat o přední příčky a titul mistra světa.

Privátní testy ve Valencii nebyly snadné kvůli silnému větru, který jezdců nižších kubatur seriálu Grand Prix znepříjemňoval život během dvou dnů zkoušek na okruhu Ricarda Torma. Romano Fenati první den příliš netlačil na pilu a s časem 1'43,618 sekundy skončil pátý. Většinu práce s týmem odvedli až ve čtvrtek, když zajel třetí maximum dne 1'40,106 sekundy.

„Druhý den byl pozitivní,“ řekl Ital ve čtvrtek. „Bohužel jsme nedokázali tolik najet včera (středa), protože hodně foukalo a podmínky nebyly ideální. Nechtěli jsme riskovat a udrželi si energii pro dnešní den, což bylo správné rozhodnutí. Během dne jsme dobře zapracovali a teď se jen musíme zlepšovat. Budeme v tom pokračovat v Jerezu a dalších testech, které jsou ještě před námi.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist