Enea Bastianini podepsal s Gresinim

Italský jezdec Red Bull Rookies Cupu Enea Bastianini podepsal smlouvu s týmem Fausta Gresiniho Go&Fun Gresini Moto3 a společně s týmovým kolegou Niccolo Antonellim bude v roce 2014 sedlat nové čtyřdobé čtvrtlitry rakouského výrobce KTM.

Letošní ročník Red Bull Rookies Cupu dokončil Enea Bastianini celkově čtvrtý. V sezoně, kde rodák z Rimini zaznamenal dvoje vítězství, podával Bastianini dobré výkony, což mu mimo jiné pomohlo do sedla KTM, kterou bude mít v roce 2014 při své premiéře v motocyklovém mistrovství světa.

„Pro mě je to splněný sen. Jsem nesmírně šťastný a nadšený zároveň,“ uvedl Enea Bastianini. „Budu mít příležitost závodit s fantastickým týmem složeným z profesionálů ve svém oboru a na tuto spolupráci se už moc těším."
„V testu na okruhu v Almerii jsem si motorku vyzkoušel poprvé a okamžitě si ji zamiloval. Je velmi rychlá a v mnoha ohledech jiná než na co jsem byl zvyklý v Rookies Cupu.“


Teprve patnáctiletý Enea Bastianini (šestnáct mu bude 30.prosince) poprvé závodil na minibiku, když mu byly tři roky a tři měsíce. Právě to je kombinace, která stála za výběrem jeho startovního čísla #33. Ital mimo Rookies Cupu závodil například v soutěžích jako MiniGP 70 v italském šampionátu, Moto3 v italském mistrovství CIV a v seriálu Honda NSF250R Trophy, který v roce 2012 vyhrál.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist