Do závodu v Austinu Salač odstartuje sedmý

Světový šampionát silničních motocyklů MotoGP pokračuje patnáctým závodem tento víkend v americkém Texasu. Do kategorie Moto3 zasáhne již tradiční účastník závodů mistrovství světa Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky, který v nyní hájí barvy CarXpert PrüstelGP.

Trať naprosto sedí Filipovu jezdeckému stylu. Ostatně to potvrzuje i on sám. Výsledky během pátečních tréninků ukazují vyrovnanost třídy, avšak náš závodník ukazuje, že jeho místo je mezi těmi nejlepší. Dokázal to druhým místem v prvním tréninku, prvním místem ve druhém tréninku, ale i časem v tréninku třetím, který ho rovnou vyšvihl do druhé kvalifikace, odkud si odváží
sedmou startovní pozici.

„Zatím je to pro nás velmi pozitivní víkend. V první volném tréninku jsem byl na mokru druhý, ale mohl jsem vyhrát, kdybych si neprořadil v nájezdu na cíl, každopádně pocit byl velmi dobrý. Ve druhém tréninku se mi povedlo hodně dobré kolo a v něm jsem vyhrál. Pátek byl skvělý! Dneska v sobotu jsme pracovali více na závodním tempu, kdy jsem jezdil sám, zkoušeli jsme závodní gumy a ty časy nebyly vůbec špatné. V závěru jsem kolo, které mě dostalo do druhé kvalifikace, zajel sám, což bylo také dobré. V kvalifikaci se mi povedlo zajet docela dobré kolo, i když mě v posledním sektoru zbrzdil pomalejší jezdec, takže jsem tam ztratil nějakou desetinku. Myslím si, že sedmé místo je pro zítřejší závod super a jsme tu hodně silní, takže věřím, že si závod užiji a zajedu nějaký dobrý výsledek,“ vzkázal Filip ze závodu za velkou louží.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist