Do závodu v Assenu startuje Hanika osmý

Český motocyklový závodník a nováček v mistrovství světa Karel Hanika si v kvalifikaci na holandskou TT v Assenu zajel pro osmou pozici na startovním roštu sobotního klání nejnižší třídy Moto3. Brněnský závodník odstartuje ze třetí řady společně s Isaacem Viňalesem a Romanem Fenatim.

Po úvodních dvou čtvrtečních trénincích byl Karel Hanika s časem 1'43,673 sekundy osmnáctý. Zlepšení zaznamenal ve třetím tréninku, kde si své maximum na kolo posunul na hodnotu 1'43,154 sekundy, což byl v pátek dopoledne osmý nejrychlejší čas. Před kvalifikací měl Hanika nadějné vyhlídky, ale otázkou zůstávalo počasí.
Nakonec to byla kvalifikační loterie, protože jezdci neměli jistotu, zda bude pršet nebo ne, takže se hned od začátku snažili zajet rychlá kola. Hanika byl v jednu chvíli třetí a tuto pozici si udržel až do závěrečných minut. Déšť nakonec závěr tréninku neovlivnil natolik, aby se nedaly zajet rychlá kola, čehož využili Hanikovi soupeři. Osmá pozice na startu je jeho druhým nejlepším výkonem v kvalifikaci mistrovství světa.

„Byla to skvělá kvalifikace,“ prozradil po jejím skončení Karel Hanika. „Začali jsme dobře už v dopoledním posledním tréninku, v němž jsem úplně sám zajel skvělé kolo. V kvalifikaci jsme za to vzali hned od začátku, protože jsme viděli, že pršelo a nevěděli, zda to tak bude pokračovat nebo ne. Potom jsem jezdil společně s Jackem (Millerem). Jízdou za ním jsem nastavil své nejrychlejší kolo, což mi umožnilo si dlouho udržet skvělou pozici.“
„Pak byli na dráze další jezdci, kteří v poslední minutě zajeli rychleji. Podařilo se mi zlepšit nejlepší čas o dvě desetiny v době, kdy jsem jel sám, což je velmi dobré pro zítřejší závod. S tímto kvalifikačním výkonem jsem velmi spokojený a těším se na dobrý výkon v závodu. Cílem je dokončit závod, přinejmenším na osmé pozici.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist