Alex Rins předčasně slavil a přišel o vítězství

Poměrně kuriózní situace nastala v nájezdu do posledního kola závodu nejnižší kubatury Moto3 v Brně, když po projetí cílové čáry dosud vedoucí Alex Rins zvedl ruce, aby je po pár sekundách znovu položil na řídítka a pokračoval dál v závodě, kde mu nakonec patřila devátá pozice v cíli.

Nejdřív to vypadalo, že má španělský jezdec Alex Rins nějaký technický problém, ale když začal znovu závodit a v posledním kole rychle postupovat závodním polem dopředu, bylo zřejmé, že se o techniku tentokrát nejednalo.

Alex Rins totiž začal slavit předčasně už v nájezdu do posledního kola, což byl omyl, který jej stál nejen vítězství, ale také umístění na stupních vítězů a pár důležitých bodů. Závod Moto3 v Brně nakonec vyhrál Alexis Masbou, jemuž v předposledním kole patřilo až sedmé místo. Navíc tento závod představoval historicky nejtěsnější rozestup (1,944s) mezi prvním a šestnáctým jezdcem v cíli.
„Z této chyby jsem velmi zklamaný,“ uvedl jezdec týmu Estrella Galicia 0,0 Alex Rins. „Myslel jsem, že je to poslední kolo a když jsem projel cílovou čáru, všichni mě předjeli. Pak jsem se jen snažil dojet co nejvýš. Moc mě to mrzí také kvůli týmu, protože celý víkend tvrdě pracovali, ale já pak udělal tuto chybu.“

V průběžném hodnocení je po jedenácti kolech sezony Alex Rins na pátém místě. Deset bodů ztrácí na čtvrtého Romana Fenatiho z týmu SKY Racing Team VR46, jednadvacet na týmového kolegu Alexe Márqueze a čtyřiačtyřicet na vedoucího Jacka Millera z Red Bull KTM Ajo.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist