FIM CEV Repsol: Závodní víkend v Barceloně

Třetí podnik FIM CEV Repsol uspořádali na katalánském okruhu v Barceloně. Během víkendu v něm soutěžili jezdci obou evropských šampionátů Moto2 a Superbike plus jezdci juniorského mistrovství světa Moto3. Jezdci Moto3 měli na programu celkem dva závody a vítězství v nich slavil Aron Canet a Joan Mir. Závod třídy Moto2 vyhrál Edgar Pons a v superbicích projel cílem na prvním místě Carmelo Morales.

Mistrovství světa juniorů Moto3

První místo na startu si v kvalifikaci vybojoval Joan Mir (Machado - Leopard Junior Team), který z první řady startoval společně s Aronem Canetem (Junior Team Estrella Galicia 0,0) a Khairulem Idhamem Pawimem (Honda Team Asia). První závod Joan Mir kvůli poruše techniky nedokončil, takže se z vítězství radoval Aron Canet, který v těsné koncovce porazil Malajce Pawiho. Třetí projel cílem Ital Nicoló Bulega (Junior Team VR46 Riders Academy). Ve druhém závodě už vítězství slavil Joan Mir, který v poslední zatáčce předjel Arona Caneta a vyhrál rozdílem dvaasedmdesáti tisícin. Na třetí pozici závod dokončil Khairul Idham Pawi.

V průběžném hodnocení vede světový šampionát juniorů Aron Canet (90 bodů) před Khairul Idham Pawim (63 bodů) a Nicoló Bulegou (55 bodů).

Barcelona - FIM CEV Repsol Moto3 Barcelona Race 1.pdf
Barcelona - FIM CEV Repsol Moto3 Barcelona Race 2.pdf

Mistrovství Evropy Moto2

Bezkonkurenční výkon předvedl v závodu šestistovek Edgar Pons (Paginas Amarillas HP 40 Junior Team). Španěl dominoval sobotní kvalifikaci, kterou vyhrál rozdílem šesti desetin a závod třídy Moto2 vyhrál stylem start – cíl. Edgar Pons vyhrál závod v Barceloně náskokem téměř osmi sekund před druhým jezdcem v pořadí, týmovým kolegou, Luca Marinim (Paginas Amarillas HP 40 Junior Team). Třetí byl Alan Techer (Targobank Motorsport), jenž musel o pozici na stupních vítězů bojovat a nakonec byl úspěšný, když čtvrtého Stevena Odendaala (AGR Team) porazil těsným rozdílem čtrnácti tisícin.

Lídrem evropského šampionátu je po třech závodech Edgar Pons (70 bodů), na druhé pozici je Xavi Vierge (45 bodů), jenž závod v Montmeló nedokončil a třetí Luca Marini (44 bodů), tak snížil ztrátu na rozdíl jediného bodu.

Barcelona - FIM CEV Repsol Moto2 Barcelona Race.pdf

Mistrovství Evropy Superbike

Vítězem sobotních kvalifikačních jízd a nedělního závodu superbiků v Montmeló je pouze jediný jezdec Carmelo Morales (Yamaha Laglisse). Závodník z Barcelony, který loni zaznamenal na svém domácím okruhu nehodu s těžkým zraněním, letos předvedl čistou práci a nikomu ze svých soupeřů nedal sebemenší šanci. Morales cílem závodu třídy Superbike projel s více jak osmisekundovým náskokem. Velmi těsnou bitvu ale svedli jezdci za ním, když bojovali o druhou pozici. Úspěšný byl nakonec Ivan Silva (Team Targobank Motorsport)n, který ve finále porazil Američana Kenny Noyese (Kawasaki Palmeto PL Racing) rozdílem 0,165 sekundy.

Po třech odjetých závodech šampionát superbiků vede Carmelo Morales (70 bodů) před Kenny Noyesem (61 bodů) a Ivanem Silvou (46 bodů).

Barcelona - FIM CEV Repsol Superbike Barcelona Race.pdf

Čtvrté kolo seriálu FIM CEV Repsol je na okruhu MotorLand Aragón s termínem 4.-5.července 2015. V Aragonii pojedou po dva závody jezdci tříd Moto3 a Moto2, jedno klání má na programu třída Superbike.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist