FIM CEV – Den závodu ve Valencii

Vítězem dvou závodů Moto3 ve Valencii je dvojice Sergio García (Junior Team Estrella Galicia 0,0) a Raúl Fernández (Angel Nieto Team), vítězem jediného klání šestistovek je Jesko Raffin (Swiss Innovative Investors Junior) a dvojice Francisco Gómez (Larresport Bradol) a Matteo Patacca (SIC58 Squadra Corse) dominovala v kláních European Talent Cupu. Z českých závodníků zajel na okruhu Ricarda Torma na deváté místo Filip Salač, Ondřej Vostatek byl v závodu ETC osmý.

Dvojice závodů juniorského mistrovství světa FIM CEV Repsol Moto3 zná své vítěze. První klání vyhrál Sergio García (Junior Team Estrella Galicia 0,0), který projel cíle s náskokem víc jak čtyř sekund. Bitva probíhala o druhé místo, kde oba protagonisty dělila jediná tisícina – Aleix Viu (Marinelli Sniper) byl nakonec druhý, třetí Jeremy Alcoba (Junior Team Estrella Galicia 0,0). Všichni tři závodí na strojích Honda. Český závodník Filip Salač (Czech T.T.Cuna Campe) obsadil po startu z dvacáté pozice deváté místo v cíli.

Druhý závod Moto3 vyhrál Raúl Fernández (Angel Nieto Team), jehož náskok byl na hodnotě přes tři sekundy. Znovu to bylo o bitvě o zbývající pozice na stupních vítězů, kterou svedla trojice Manuel Pagliani (Leopard Junior Team), Ai Ogura (Asia Talent Team) a Yuki Kunii (Asia Talent Team). Filip Salač tentokrát závod nedokončil. Lídrem seriálu je s osmapadesáti body Raúl Fernández.

V evropském seriálu šestistovek FIM CEV Moto2 měli na programu jen jeden závod. Ten vyhrál Jesko Raffin (Swiss Innovative Investors Junior) náskokem přes sedm sekund. Na druhé pozici skončil Edgar Pons (AGR Team), body za třetí místo si z Valencie odvezl Augusto Fernandez (EasyRace). Vedoucí pozici v průběžném hodnocení drží Švýcar Jesko Raffin, jehož náskok na druhého Augusta Fernandeze je deset bodů.

V pohárové soutěži European Talent Cup slavil v prvním klání vítězství Francisco Gómez (Larresport Bradol), který v těsné koncovce porazil Victora Rodrigueze (Laglisse Academy), Daniela Holgada (T.T.Estrella Galicia) a Adriána Fernandeze (Ajo Motorsport), který jen těsně přišel o umístění na stupních vítězů. Výborně si vedl Ondřej Vostatek (IGAX Team), který startoval ze zadních pozic, ale cílem projel osmý. Filip Řeháček (IGAX) závod dokončil pětadvacátý.

Ve druhém závodě vyhrál Matteo Patacca (SIC58 Squadra Corse), Ondřej Vostatek tentokrát obsadil nebodované osmnácté místo, Filip Řeháček byl devětadvacátý. Lídrem průběžného hodnocení je Matteo Patacca, který má jednobodový náskok na druhého Francisca Gómeze (Larresport Bradol).

Třetí podnik sezony je čistě záležitost FIM CEV Moto3, protože ti pojedou svůj závod v Le Mans, kde bude šampionát Moto GP v rámci Grand Prix Francie. Závody jsou na programu 19.května 2018.

Kompletní výsledkový servis - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Foxx5 přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist