FIM CEV – Den závodu, Salač osmý v Moto3, Vostatek devátý v ETC

Prvním podnikem v Estorilu zahájili jezdci a týmy sezonu juniorského mistrovství světa FIM CEV Repsol Moto3, evropského šampionátu FIM CEV Repsol Moto2 a pohárové soutěže talentovaných závodníků na jednotných strojích Honda European Talent Cup (ETC). Seriál Moto3 měl na programu jeden závod, po dvě klání absolvovali jezdci Moto2 a ETC. Z českých závodníků si nejlépe vedl Filip Salač, který cílem závodu Moto3 projel osmý v pořadí a Ondřej Vostatek, devátý v cíli závodu ETC.

FIM CEV Repsol Moto3

První závod sezony vyhrál italský závodník Manuel Pagliani (Leopard Junior), který porazil druhého v pořadí Raúla Fernándeze (Ángel Nieto Team) těsným rozdílem dvou desetin. Pro poslední místo na stupních vítězů si dojel třetí Vicente Pérez (Reale Avintia Academy).

Parádní výkon předvedl český závodník Filip Salač (Czech Talent Team Cuna de Campeones). Ten měl v sobotu těžký den a výsledkem byla šestadvacátá pozice na startu. V závodě jel ale na výbornou, soupeři před ním dělali chyby a on po sedmnácti kolech projel cílem osmý.

FIM CEV Repsol Moto2

První závod šestistovek dokončilo jen sedmnáct jezdců. S náskokem šesti sekund vyhrál domácí jezdec Ivo Lopes (ENI-Motor7-Pequeno Motos), který je jezdcem kategorie Superstock. Jako druhý projel cílem Augusto Fernández (EasyRace) a třetí byl Jesko Raffin (Swiss Innovative). Šest závodníků do cíle nedojelo.

Ve druhém klání Moto2 závod dokončilo jen čtrnáct závodníků, takže ten kdo dojel, bodoval. Vyhrál Jesko Raffin (Swiss Innovative), který cílem projel s dvěma sekundami náskoku na Augusta Fernándeze (EasyRace). Šestnáct bodů za třetí místo si na konto připsal Němec Lukas Tulovic (Tem WIMU CNS), který první závod nedokončil. Lídrem průběžného hodnocení je po dvou závodech Jesko Raffin, druhý Augusto Fernández ztrácí jeden jediný bod.

European Talent Cup (ETC)

První závod na šestnáct kol vyhrál Barry Baltus (Reale Avintia Academy). Belgičan zajel své nejrychlejší kolo těsně před koncem a měl celkem pohodlný pětisekundový náskok na druhého Juliána Girala (Talent Tem Estrella Galicia 0,0), třetí projel cílem Fermín Aldeguer (Bester Capital Dubai Junior Team). Český jezdec Ondřej Vostatek (IGAX Team) závod dokončil osmnáctý, Filip Řeháček (IGAX) byl dvaatřicátý.

Ve druhém závodu bral plný počet bodů za vítězství Julián Giral (Talent Tem Estrella Galicia 0,0). O druhé místo bojovala dvojice Francisco Gómez (Larresport Bradol) a Barry Baltus (Reale Avintia Academy) s tím, že Gómez byl v těsné koncovce úspěšnější. Výborně si vedl Ondřej Vostatek, který závod dokončil devátý. Filip Řeháček skončil osmadvacátý. Lídrem seriálu je Julián Giral, Ondřej Vostatek je průběžně patnáctý.

Druhý podnik sezony 2018 je na programu 29.dubna ve Valencii.

Podrobný výsledkový servis - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist