CEV – V kvalifikacích dominovala trojice López, Cardús a Pérez

Nadcházející víkend je termínem šestého podniku sezony seriálu FIM CEV Repsol. V sobotu měli jezdci motocyklových šampionátů FIM CEV Moto3, FIM CEV Moto2 a European Talent Cup kvalifikační tréninky, které stanovily definitivní podobu startovních roštů nedělních klání. Z českých závodníků je Filip Salač osmadvacátý, Ondřej Vostatek čtrnáctý a Filip Řeháček sedmadvacátý. Všechny závody můžete detailně sledovat na časomíře a rovněž živě na You Tube.

V juniorském mistrovství světa FIM CEV Repsol Moto3 měli v sobotu na programu kvalifikační bitvu o pozice na startu nedělních dvou klání. Protože první kvalifikace byla ve většině případů ta nejrychlejší, rozhodlo se o postavení na roštu už dopoledne. Z první pozice do závodu odstartuje Alonso López (Junior Ream Estrella Galicia 0,0), jehož maximum na kolo je na hodnotě 1'46,462 sekundy. Z druhého místa odstartuje Ai Ogura (Asia Talent Team) a třetí Jaume Masia (Cuna De Campeones). Tito tři byli dnes jediní s časy pod minutu a sedmačtyřicet sekund. Český závodník Filip Salač (Montáže Brož Racing Team) se do seriálu vrací po zranění a do závodu se kvalifikoval osmadvacátým časem 1'48,859 sekundy.

Výsledky QP1+QP2 - FIM CEV Repsol Moto3 QP.pdf

Ve dvojici kvalifikačních tréninků evropského šampionátu šestistovek FIM CEV Repsol Moto2 zajel nejrychleji Ricky Cardús (Team Stylobike), jehož čas na kolo je z druhé kvalifikace na hodnotě 1'43,129 sekundy. Brazilec Eric Granado (Promoracing) je s časem 1'43,666 sekundy druhý a poslední místo v první řadě si zajistil kolem za 1'43,668 sekundy Steven Odendaal (NTS Sportscode T.PRO). V Jerezu jel celkem osmnáct závodníků šestistovek, což není zrovna moc. Chybí například Karel Hanika, který jede ve stejném termínu vytrvalostní závod MS ve Francii.

Výsledky QP1+QP2 - FIM CEV Repsol Moto2 QP.pdf

V kombinaci časů dvou kvalifikačních tréninků seriálu European Talent Cupu je nejrychlejší Andreas Pérez (Reale Avintia Academy) s časem 1'51,397 sekundy. Druhý je Miguel Parra (Blumaq HMA Racing) a třetí Peetu Paavilainen (H43Team Nobby). Z českých závodníků si pro čtrnáctý čas 1'53,031 sekundy zajel Ondřej Vostatek, sedmadvacátý byl s časem 1'56,077 sekundy Filip Řeháček (IGAX Team).

Výsledky QP1+QP2 - European Talent Cup QP.pdf

Časový harmonogram dne závodů – Neděle, 17.září 2017

Časomíra – ZDE
Přímé přenosy - ZDE

11:00 hodin … Moto3 – Závod 1 (16kol)
12:00 hodin … European Talent Cup – Závod 1 (15kol)
13:00 hodin … Moto2 – Závod (17kol)
14:00 hodin … Moto3 – Závod 2 (16kol)
15:00 hodin …. European Talent Cup – Závod 2 (15kol)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist