Vítězství v Brands Hatch slavil lídr šampionátu Byrne

Jezdec Be Wiser Ducati Shane Byrne byl nejrychlejším jezdcem tréninkové části, ale nevyšla mu kvalifikace na vodě, takže do prvního závodu odstartoval šestý z druhé řady. První klání nejdřív zpomalil výjezd Safety Caru, před koncem pak definitivně zastavily červené vlajky a třebaže byl Byrne v jednu chvíli až devátý, na výsledkové listině figuroval první. Ve druhém závodě jezdci odjeli všech dvacet kol a Shane Byrne nakonec mohl slavit zlatý double. Jakub Smrž ráno absolvoval zahřívací trénink, následně padlo rozhodnutí do závodů nenastoupit. Po těžkém pádu ze sobotního třetího tréninku nebyl český závodník zcela fit.

Do prvního klání startoval z pole position Australan Josh Brookes (Anvil Hire TAG Yamaha), jemuž sobotní změna podmínek před kvalifikací sedla ze všech nejlépe. V závodě už tolik štěstí neměl, třebaže v samotném závěru začalo pršet.

Závod v úvodní fázi vedl Luke Mossey (JG Speedfit Kawasaki) před Joshem Brookesem. Postupně si najížděl náskok, ale pak došlo k pádu Shaun Winfielda a výjezdu Safety Caru. Až byly ochranné bariéry opraveny, závod pokračoval a vedení převzal Dan Linfoot (Honda Racing).

Po startu jel Shane Byrne šestý, pak chtěl předjet Leona Haslama (JG Speedfit Kawasaki), což mu nevyšlo a propadl se až na devátou pozici. Díky výjezdu Safety Caru, ale dokázal srovnat krok s ostatními a dvě kola před koncem převzít vedení. V závěru totiž začalo pršet a ředitelství závodu dalo vyvěsit červené vlajky. Druhé místo obsadil Dan Linfoot a třetí byl Leon Haslam.

MCE Insurance British Superbike Championship – Závod (1) Top10
Neděle, 23.července 2017 – Brands Hatch, Velká Británie

1 – Shane Byrne – Be Wiser Ducati –
2 – Dan Linfoot – Honda Racing – +0.365
3 – Leon Haslam – JG Speedfit Kawasaki – +0.737
4 – Peter Hickman – Smiths Racing BMW – +0.795
5 – Josh Brookes – Anvil Hire TAG Yamaha – +1.535
6 – James Ellison – McAMS Yamaha – +1.717
7 – Jason O'Halloran – Honda Racing – +2.102
8 – Christian Iddon – Tyco BMW – +3.631
9 – John Hopkins – Moto Rapido Ducati – +3.708
10 – Bradley Ray – Buildbase Suzuki – +3.792
...

Do druhého závodu startoval Shane Byrne (Be Wiser Ducati) z druhé pozice, čehož dokonale využil a okamžitě se posunul do vedení. Jezdce Ducati následoval Josh Brookes (Anvil Hire TAG Yamaha) a oba si na ostatní vytvořili velký náskok, jenže Australan vysoké tempo neudržel a spadl.

Shane Byrne zůstal osamocen a závod vyhrál s náskokem téměř šesti sekund na Jamese Ellisona (McAMS Yamaha). Třetí závod dokončil Christian Iddon (Tyco BMW). Bitvu o páté místo vyhrál Leon Haslam (JG Speedfit Kawasaki), jemuž se podařilo překonat rozdílem pár desetin Luke Mosseyho (JG Speedfit Kawasaki) a Jasona O'Hallorana (Honda Racing).

Český závodník Jakub Smrž (Lloyd & Jones PR Racing BMW) do závodů v Brands Hatch nenastoupil. V sobotním třetím tréninku havaroval na konci cílové rovinky a všichni si oddechli, když bylo jisté, že kromě podlitin, naražených žeber, kolene … nemá nic zlomeného. Tým dokázal postavit novou motorku do sobotní kvalifikace, tu ale Jakub nakonec nejel. Zkusil to až v zahřívacím tréninku, nicméně na základě konzultace s lékaři a týmem padlo rozhodnutí nezávodit a soustředit se na testy, které tým absolvuje toto pondělí a úterý.

MCE Insurance British Superbike Championship – Závod (2) Top10
Neděle, 23.července 2017 – Brands Hatch, Velká Británie

1 – Shane Byrne – Be Wiser Ducati –
2 – James Ellison – McAMS Yamaha – +5.787
3 – Christian Iddon – Tyco BMW – +6.167
4 – Peter Hickman – Smiths Racing BMW – +8.039
5 – Leon Haslam – JG Speedfit Kawasaki – +10.079
6 – Luke Mossey – JG Speedfit Kawasaki – +10.530
7 – Jason O'Halloran – Honda Racing – +10.866
8 – Bradley Ray – Buildbase Suzuki – +13.246
9 – Michael Laverty – McAMS Yamaha – +14.002
10 – Jake Dixon – RAF Reserves Kawasaki – +14.983
...

MCE Insurance British Superbike Championship 2017

1 – Shane Byrne – Be Wiser Ducati – 190 bodů
2 – Luke Mossey – JG Speedfit Kawasaki – 161
3 – Leon Haslam – JG Speedfit Kawasaki – 159
4 – Jason O'Halloran – Honda Racing – 133
5 – Josh Brookes – Anvil Hire TAG Yamaha – 129
6 – Peter Hickman – Smiths Racing BMW – 119

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist