V Donington Parku startuje Smrž desátý

Český motocyklový závodník Jakub Smrž v sobotu absolvoval na dráze britského okruhu Donington Park poslední trénink a kvalifikaci v rámci příprav na devátý podnik sezony britského šampionátu superbiků BSB. Jezdec stáje Padgett's Honda se do nedělního závodu kvalifikoval desátým nejrychlejším časem.

10. Jakub Smrž (Padgett's Honda) – Honda
FP3: 1´31,427 … +1,052

Ve třetím volném tréninku Kuba objel celkem devatenáct kol, stihl dvě zastávky v boxech a po odmávnutí šachovnicovou vlajkou se umístil na desátém místě. Náš jezdec byl nejlepší ve druhém sektoru a v po součtu ideálních mezičasu by byl devátý. Vyhrál Lowes před Bridewellem a Byrnem.

10. Jakub Smrž (Padgett's Honda) – Honda
QP: 1´30,531 … +0,805
Startovní rošt prvního závodu - ZDE

„Dnes jsme konečně měli možnost jezdit na suchu a mohl jsem si užít trať, kterou znám. Ve třetím volném tréninku to sice nebylo výsledkově úplně nejhorší, ale vůbec se mi na motorce nejelo dobře a byla to křeč. Možná je to dané tím, že v podstatě poprvé jedu na okruhu, který dobře znám a můžu se plně soustředit na motorku. Taky jedu časy podstatně blíž špičce, což se na chování stroje dost projeví. Do kvalifikace jsme udělali nějaké změny a prokousal jsem se až do poslední fáze. Ztráta je sice malá, ale vím, že to může být lepší, takže nyní vymýšlíme nějaké zásadnější změny, které bychom mohli ráno zkusit. Rozhodně je 10. místo v kvalifikaci mnohem lepší než umístění v minulých závodech na neznámých okruzích. Na základě dat, z kterých jsou zřejmé problémy s podvozkem, už máme vymyšlené změny jak vidlic, tak zadního tlumiče a myslím, že by to mohlo fungovat. Už se těším na zítra. Budou to dobré závody a byť zde nebude top5 tak "snadná", jako ve WSBK, tak to vůbec není nereálný výsledek a udělám pro něj maximum.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist