Neděle je dnem závodů na okruhu v Těrlicku

Již 33.ročník mezinárodního silničního motocyklového závodu o „Havířovský Zlatý kahanec“, byl v sobotu ve znamení příprav na nedělní závody. Jedny tréninky jezdci zvládli na suché trati, odpoledne ale začalo na přírodním okruhu nedaleko Havířova pršet a jezdci museli nasadit veškerý svůj um, aby zvládli nástrahy tratě i za takových náročných podmínek. Až na pár drobných pádů vše proběhlo bez jakýchkoliv komplikací, vše se stačilo odjet dle harmonogramu a jezdci už znají své pozice na startovních roštech.

Do Těrlicka letos dorazilo na 160 závodníků nejen z České republiky ale také Slovenska, Německa, Rakouska, Lichtenštejnska, Švýcarska, Belgie, Dánska a Švédska. Z české špičky můžete v neděli vidět na startu Michala Indi Dokoupila nebo Kamila Holána, což jsou jezdci, kteří letos úspěšně bojovali s nejlepšími na TT na ostrově Man. Startuje také Petr Bičiště a Marek Červený, kteří zase letos startovali ve slavném podniku North West 200. Ze zahraničních závodníků je tu výborný Horst Saiger, Didier Grams nebo Stefan Schorgendorfer.

O většině závodníků se určitě dozvíte víc přímo na místě a to díky komentáři Josefa Kubíčka, kterého určitě znáte z komentování přenosů závodů MS superbiků nebo seriálu Grand Prix. Všechna klání tak divákům budou o to blíž jak díky tomuto komentáři, tak rovněž možnosti sledovat dění na trati na velkoplošných obrazovkách.

V Kategorii Twin získal první místo na startu Michal Indi Dokoupil. V třídě do 600 a nad 600ccm zajel nejrychleji Horst Saiger, ale jednoduché to mít nebude, protože česká sestava jezdců se bude chtít před publikem v Těrlicku ukázat v tom nejlepším světle. Samozřejmě to nejsou jediné kategorie v nichž se bude závodit, protože tu máme také nižší kubatury 125 a 250 plus třídu Klasik. Víc informací naleznete v podrobném přehledu sobotních výsledků – ZDE

Co nám teď může dělat největší vrásky na čele je počasí. To jak už víme v sobotu bylo tak půl na půl a předpověď na neděli je podobného charakteru. Nicméně s přibývajícím časem to vypadá, že by v neděli pršet nemuselo. Každopádně nebude na škodu si sebou vzít nepromokavé oblečení až nemusíte myslet na deštníky a můžete si tak v klidu a pohodě vychutnat den závodu. Časový harmonogram je jasně daný, takže nezbývá než po příjezdu dbát doporučení pořadatelů.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist