Macau GP 2019 – Trénink a první kvalifikaci vyhrál Hickman, Červený je třináctý

Ve čtvrtek jeli jezdci superbikových motocyklů první trénink a kvalifikaci na závod 53.ročníku Suncity Group Macau Motorcycle Grand Prix. Na městském okruhu Guia byl v tréninkových jízdách nejrychlejší vítěz loňského ročníku Peter Hickman (BMW) a stejně dobře si vedl také v první kvalifikaci, kterou velkým rozdílem vyhrál. Český závodník Marek Červený (BMW) zajel v tréninku na třinácté místo, jeho kvalifikační čas byl rovněž třináctý. Druhá kvalifikace je na programu v pátek a ta již definitivně určí pozice na startu sobotního závodu.

V prvním tréninku zajel nejrychleji Peter Hickman (MGM by Bathams), jehož čas na kolo je 2'28,007 sekundy. Jezdec BMW tak byl dopoledne jediný s kolem pod dvě minuty a devětadvacet sekund. Přes sekundu ztrácí druhý v pořadí Michael Rutter (MGM by Bathams), třetí David Johnson (Tak Chun Group by PBM Ducati) a čtvrtý John McGuinness (Tak Chun Group by PBM Ducati) jsou posledními jezdci pod dvě sekundy ztráty na Hickmana. Pátý v pořadí Horst Saiger (Saiger Racing) byl o tři sekundy pomalejší.

Český závodník Marek Červený (Wepol Racing) zvládl během tréninku patnáct kol a třinácté maximum 2'34,274 sekundy nastavil v kole osmém. Jeho čas je o 6,3 sekundy pomalejší ve srovnání s nejrychlejším jezdcem tréninku, a na chlup stejný, jaký zajel dvanáctý Ian Hutchinson (Team Milwaukee with SMT).

Náš tip

Výsledky tréninku - 61c65dba56ecd2e1943f1eaa854d1a24.pdf

Druhým bodem čtvrtečního programu Macau Grand Prix byla první kvalifikace. Její výsledek byl téměř identický jako trénink, jen se zvětšila ztráta na prvního. Nejrychlejším jezdcem úvodního dne je Peter Hickman (MGM by Bathams), jehož maximum první kvalifikace je na hodnotě 2'25,100 sekundy. Britský závodník předvedl zlepšení o tři sekundy a nedal svým soupeřům šanci.

Druhý čas v pořadí nastavil Michael Rutter (MGM by Bathams), ale jeho ztráta na týmového kolegu představuje 1,738 sekundy. Přes dvě sekundy už ztrácí třetí John McGuinness (Tak Chun Group by PBM Ducati) a David Johnson (Tak Chun Group by PBM Ducati). Ztráta pátého Horsta Saigera (Saiger Racing) je na 3,125 sekundy.

V posledním měřeném kole zajel své kvalifikační maximum Marek Červený (Wepol Racing), jemuž se podařilo posunout z patnácté pozice na konečnou třináctou příčku, kde mu na prvního schází šest sekund.

O finální podobě startovního roštu závodu 53.ročníku Suncity Group Macau Motorcycle Grand Prix rozhodne v pátek druhá kvalifikace. Start závodu je v sobotu, 16.listopadu 2019.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
Lech přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist