Memoriál Luboše Tomíčka vyhrál Polák Wozniak

Dříve se říkalo, že Tomíčkův memoriál je odvetou za Zlatou přilbu. Co se nepovedlo v Pardubicích mohlo se hned druhý den odčinit v Praze. Dnes to mohl být dobrý reparát hlavně pro české závodníky, kterým jak víme závod o Zlatou přilbu nevyšel.

Nejvíc asi může být spokojený Jan Kvěch, který se dostal až do finále a tam vybojoval druhé místo. Ve svých jízdách předváděl bojovné výkony a bylo znát, jak chce na domácí dráze uspět. Václav Milík zůstal jeden bod od finálové rozjížďky, ale jak řekl v hodnocení závodu, byl vcelku spokojen se svým výkonem a závod si užil. Ostatní naši závodníci předvedli pár světlých okamžiků, ale k atakování špičky to nestačilo.

Velká naděje české ploché dráhy šestnáctiletý Adam Bubba Bednář dokázal při jednom z prvních takto těžkých závodů své začínající kariéry vyhrát rozjížďku nad daleko zkušenějšími závodníky a ani v ostatních jízdách nedal kůži lacino.

V závodě, který přinesl dramatickou plochou dráhu, se po finále radoval polský závodník Szymon Wozniak, který projel cílem s drobným náskokem před Janem Kvěchem a Peterem Kildemandem. Před velmi slušnou diváckou kulisou připravil zkušený pořadatel z AK Markéta opět podnik skvělé úrovně, jenž pozitivně hodnotili samotní jezdci a podobně si myslím by zaznělo takové hodnocení i z tribun stadionu na Markétě.

54. Memoriál Luboše Tomíčka
1. S. Wozniak
2. J. Kvěch
3. P. Kildemand
4. A. Lebeděvs
5. J. Jensen

Informace o redaktorovi

Michal Kohout - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist