Pozvánka na Speedway Grand Prix České republiky

Velký svátek pro všechny příznivce ploché dráhy se nezadržitelně blíží. Již tento víkend, se na pražské Markétě pojede Velká cena České republiky na ploché dráze. Své síly zde změří 16 nejlepších plochodrážních jezdců světa. České příznivce jistě potěší, že v této elitní společnosti uvidí i dva naše zástupce.

Lukáš Dryml – stálý účastník světové Grand Prix, je po vleklých zdravotních problémech způsobených pádem se slovinském Kršku připraven odvést maximální výkon. Rovněž další česká naděje – Luboš Tomíček, startující na divokou kartu, se bude chtít na své domácí dráze ukázat v co nejlepším světle. Podle svých slov bude Luboš za úspěch považovat umístění v první desítce pořadí závodu.
Mezi největší favority závodu patří bezpochyby dánský jezdec Nicki Pedersen. Dosavadní lídr letošního ročníku, loňský vítěz české GP a dvojnásobný mistr světa (2003 a 2007) přijede do Prahy s desetibodovým náskokem před Jasonem Crumpem. 32letému Australanovi se na Markétě daří - zvítězil zde již třikrát a i letos si brousí zuby na stupeň nejvyšší.
Adeptů na pódiové umístění je však daleko víc. Američan Greg Hancock je nejstarším jezdcem startovního pole (37 let) a v průběžném pořadí šampionátu okupuje třetí místo. Čtvrtý Tomasz Gollob se bude spoléhat na podporu velkého množství polských příznivců, kteří za ním do Prahy přijedou. Švéda Andrease Jonssona znají čeští fandové především jako vítěze loňské Zlaté přilby v Pardubicích.
Jako náhradníci se mohou v závodě objevit i další dva naši jezdci. Připraveni zasáhnout do bojů budou Adrian Rymel a Filip Šitera. Startovní pole je opravdu velmi vyrovnané a diváci se mohou těšit na napínavé souboje.
Pro diváky je připraven i bohatý doprovodný program. Na Markétě vystoupí Ivan Mládek, pro skalní příznivce se od 17.00 uskuteční autogramiáda jezdců (hned za hlavním vchodem u sektoru C) a celý „svátek“ ukončí závěrečný ohňostroj.
Na pátek 1.8 je od 15.00 do 17.00 naplánován trénink všech jezdců. Samotný závod začíná v sobotu 2.8 od 19.00, stadion bude pro diváky otevřen již od 16.00. Vstupenky lze pořídit v předprodeji na www.speedway-prague.cz, nebo přímo na pokladnách stadionu.

Startovní listina GP ČR:

(startovní číslo / jméno)

1. Nicki Pedersen (DEN)
2. Leigh Adams (AUS)
3. Jason Crump (AUS)
4. Tomasz Gollob (POL)
5. Hans Andersen (DEN)
6. Greg Hancock (USA)
7. Rune Holta (POL)
8. Scott Nicholls (GB)
9. Chris Harris (GB)
10. Andreas Jonsson (SWE)
11. Bjarne Pedersen (DEN)
12. Niels K. Iversen (DEN)
13. Lukáš Dryml (CZE)
14. Krysztof Kasprzak (POL)
15. Fredrik Lindgren (SWE)
16. Luboš Tomíček (CZE)
17. Adrian Rymel (CZE)
18. Filip Šitera (CZE)

Informace o redaktorovi

Zdeněk Kindl - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist