Dlouhý a krátký titul pro Josefa France

Na škvárových oválech byly o víkendu k mání dva tituly mistrů republiky. Na krátké dráze se jelo v Březolupech a dlouhá dráha v Kopřivnici.

Při sobotní Březolupské absenci vedoucího muže seriálu na krátké dráze Václava Milíka, proměnil Josef Franc svá věčně druhá místa ve vytoužený titul. V závodě ztratil pouze jeden bod a udržel tak největšího konkurenta Eduarda Krčmáře za svými zády. Společnost na bedně v celkovém pořadí jim dělal Zdeněk Simota.

Pokud byl na krátké dráze Josef Franc spolufavoritem na titul, na dlouhé dráze to můžeme zkrátit na jednoduše favoritem. Letos třetí muž na světe v dlouhodrážním seriálu přicestoval do rodiště vozů Tatra jako horký kandidát titulu. V základní části závodu jen jednou dojel na druhém místě a tak do finále s přehledem postoupil. Vítěz finále bral titul. Druhý titul ve dvou dnech byl zvýšenou motivací a tak Josef Franc dojel k cílovému praporku jako první a tak splnil očekávání většiny fanoušků. Letošní sbírku prvních míst v republikových šampionátech tak zakončil na čísle tři, když jako člen AK Markéta pomohl k vítězství v extralize družstev.

Pozoruhodná sezona tohoto sympaťáka z pražské Markéty tak nastavila nemalé cíle na rok 2018. Proč neobhájit tři tituly tu popsané a nepřidat ten ze závodu dvojic. Česká republika nemá mistra světa na dlouhé dráze a Josef Franc bude v příštím roce opět stálým účastníkem tohoto seriálu.

Od závodu o Zlatou přilbu startoval populární Pepe s logem Motorkari.cz na svém motocyklu za což mu patří moje speciální poděkování.

Informace o redaktorovi

Michal Kohout - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist