Závody skútrů opět ve Vysokém Mýtě

Máme za sebou další podnik seriálu přeboru České republiky závodních skútrů. Oproti minulým závodům, které se konaly v Písku, se do Mýta dostavilo poněkud méně jezdců. Jsme ale rádi, že se mezi nimi objevily nové tváře. Vidíme tak, že zájem jezdců o tyto závody roste. Kéž by také vzrostl zájem diváků a tento sport získal nové divácké příznivce.

Sobota se nesla v duchu nejistoty - bude pršet, nebo nebude? Celý den se střídaly drobné přeháňky , které však na trati nezanechávali stopy.

50 ccm

V závodech padesátek získali nejvíce vavřínů jezdci ze Slovenské republiky. Na prvním místě v kategorii 50ccm se umístil slovenský jezdec Tomáš Nižňan (#23). V kategorii 50 série suverénně zvítězil Ondřej Honzák (#3). V první jmenované kategorii přibývá stále více soutěžících, což svědčí o rostoucí oblibě tohoto sportu.

70 ccm a OPEN

Závody těchto kategorií byly nejbohatší na vzájemné souboje jezdců a o dramatické okamžiky. O první místo v kategorii 70 ccm 12“ - 13“ svedli urputný souboj Jiří Velikovský (#12), který si v měřeném tréninku vyjel poleposition, Ondřej Honzák (#7) a Jan Němec (#18). Vítězství nakonec získal Ondřej Honzák před Němcem a Velikovským. V kategorii 10“ zvítězil Václav Krupička (#97) před Janem Čudou (#83) a Františkem Pavlíkem (#2). Kategorie OPEN se zúčastnili pouze dva jezdci. Slovenský jezdec Martin Němčovič (#22) suverénně porazil českého Václava Kahla (#13).

Neděle

Ačkoliv v noci na neděli hodně pršelo, do tréninkových jízd byla dráha suchá a v ideálním stavu. Slovenští jezdci museli v sobotu večer odejet domů, takže veškerá vítězství byla v rukou Čechů.

50 ccm

V této kategorii si pro první místo dojel Lukáš Bicek (#5) před Janem Rejlkem (#8) a Janem Langhammrem (#98). V kategorii 50 serie zvítězil Patrik Devátý (#19) . Za ním dojel Rudolf Kozel (#134) a Jiří Punčochář (#16).

70 ccm

Hned ve třetím kole favorizovaný Václav Krupička, který právě předjel své soupeře, přebrzdil zatáčku na konci cílové rovinky, přičemž mu ustřelilo přední kolo. Následující pád v plné rychlosti pro něj po nasednutí znamenal stíhací jízdu, která mu vynesla čtvrté místo. O první tři umístění se opět utkali Ondřej Honzák, Jan Němec a Jiří Velikovský. První místo si opět vybojoval obsadil Ondřej Honzák, za ním se umístili druhý Jiří Velikovský a třetí Jan Němec. Druhá rozjížďka v sedmdesátkách byla kvůli hustému dešti zrušena.
Příští závody budou již tradičně v Písku 2.8 - 3.8.2008. Věříme, že se na ně přijede podívat co nejvíce diváků a že se setkáme vedle starých známých závodníků i s novými jezdci. A samozřejmě budeme rádi, když nám bude přát počasí aspoň o trochu víc, než při těchto závodech ve Vysokém Mýtě.

Celkové výsledky: (http://www.scooter-racing.cz)

Více fotek: (http://motosport.vylen.cz/vysoke_myto_2_08 )

Video měřený trénink

Informace o redaktorovi

Václav Krupička - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist