Rival Trophy pokračuje druhým závodem

Pitbikový seriál Rival Trophy po úspěšné premiéře pokračuje druhým závodem, který se odehraje už tuto sobotu na motokárové trati v Písku. Pokud tedy ještě nemáte program na tento víkend, vyrazte na písecké Hradiště, kde se bude o další mistrovské body bojovat na velmi náročném okruhu s profilem zakrouceným podobně jako na legendární horské dráze v Laguna Seca.
 

Také tento závod se odehraje podle stejného schématu jako při letošní vysokomýtské premiéře, takže většina závodníku se na píseckém okruhu sejde už v pátek k neoficiálním tréninkům, aby byli připraveni na sobotní klání, během něhož se bude bojovat o další mistrovské body. V sobotu se tedy po volných trénincích a kvalifikacích odjedou dvě závodní jízdy a stejně jako tomu bude ve všech letošních závodech, budou k vidění tři kategorie - Pitbike OPEN, Pitbike FAST a Pitbike PRO.

Už při úvodním dvojzávodě ve Vysokém Mýtě se sešlo šest desítek závodníků, což je na premiérové sezóny opravdu úctyhodný počet a stejné obsazení se očekává i pro písecký závod. Ve třídě Pitbike PRO, kde se utkávají nejrychlejší piloti tohoto šampionátu, bude patřit k největším favoritům vítěz obou úvodních klání Michal Prášek, ale je možné, že na specifickém okruhu, který je podstatně „zamotanější“ nežli ten ve Vysokém Mýtě, na něj najdou účinný recept jeho nejbližší pronásledovatelé, kterými jsou Petr Tomiška a Jakub Horyna. Ostřílení roadraceři David Polák, Petr Weisenberg a Jiří Petrla, kteří se v tabulce seřadili těsně za „bednou“ si určitě brousí zuby na svoje premiérové stupně vítězů, stejně jako průběžně sedmý Matěj Hakl, který s nimi v Mýtě při svojí premiéře statečně držel krok. V téhle třídy by se měl představit i František Loučka, který sice v úvodním závodě zvítězil v obou závodech třídy Pitbike FAST, ve které jel hlavně proto, že se nezúčastnil úvodního rozřazování do jednotlivých kategorií, a i když ho kvalifikace nominovala do prostřední třídy, tak svými výkony v závodě jasně ukázal, že výkonností patří mezi profíky. Mezi největší favority „rychlíků“ tak budou patřit Ondřej Pavlovič a Zdeněk Stádník, kteří za Loučkou dojeli na druhých příčkách, stejně jako Josef Doležal a Jan Bareš – každý si připsal po jednom třetím místě. Třetí třídou je pak Pitbike OPEN, kterou vede Martin Volejník s jedním vítězstvím a jedním druhým místem, ale z pozice lídra ho určitě bude chtít sesadit hlavně Marek Kadaník, který je prozatím čtvrtý hlavně proto, že k jednomu vítězství si připsal nulový bodový zisk po pádu ve druhém závodě vysokomýtské premiéry.

Chybět nebude ani redaktor webu Motorkari.cz Martin Hakl, který bude stejně jako ve vysokém Mýtě bojovat v sedle speciálu PBS Thunder SX 150 o další body v kubatuře Pitbike FAST. Přestože pitbikové motárdy svojí velikostí nedosahují rozměrů „dospělých“ strojů, tak napínavost těchto závodů za nimi ani v nejmenším nezaostává – přijďte se o tom do Písku přesvědčit na vlastní oči!

Časový harmonogram

10-07-20.pdf

11-07-20.pdf

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist