Poslední závod německého seriálu ADAC

Ve dnech 21. a 22. září 2013 byl Holzgerlingenu u Stuttgartuna na programu poslední závod šestidílného seriálu ADAC v motokrosu a na startu samozřejmě nemohli chybět čeští závodníci. V Německu uzavřel sezonu druhým místem Jakub Terešák, jenž bude o víkendu bojovat o celkové první místo v českém šampionátu.

ADAC je jezdecky velmi dobře obsazený šampionát, kde se setkávají opravdu nejlepší jezdci Evropy, a kde nebývá neobvyklé, když se v jedné kubatuře sejde na devadesát jezdců, kteří v sobotních kvalifikacích bojují o postavení na startu, kde je místo pouze pro čtyřicet z nich.

Velmi pěkný výsledek vybojoval v třídě 85ccm jezdec Motosportklubu Málkov Jakub Terešák. V napínavých soubojích si to až do posledního kola rozdával s Finským a Dánským závodníkem a několikrát si všichni prohodili vedoucí pozici. V nedělním závodě nakonec Jakub Terešák skončil “až na třetím místě“, ale celkově mu v seriálu ADAC patří parádní druhé místo.

Celkové výsledky: 1. Glen Maier ( DEN); 2. Jakub Terešák (CZE); 3. Kim Sevaste ( FIN)
Dařilo se také Petru Smítkovi ve třídě MASTERS. Ten dojel v závodě na 11.místě a celkově v seriálu skončil dvanáctý. Výborně jedoucí jezdec Filip Neugebauer byl průběžně třetí, ale po pádu, který absolvoval minulý týden v Jaueru, do závodu nenastoupil. I přes bodovou ztrátu se umístil na krásném desátém místě.

V sobotu 28. září 2013 také končí seriál MMČR juniorů, který se pojede v Horním Újezdě. Jakub Terešák bude muset bojovat o vedoucí pozici, o kterou přišel, když nenastoupil do předposledního závodu Mohelnici, protože byl v termínové kolizi s německým mistrovstvím ADAC v Jaueru. Protože Terešák nebodoval, bodově ho přeskočil Slovenský jezdec Tomáš Kohút.

Újezdem ale vše nekončí, protože pak se celý motokrosový cirkus přesouvá do Třemošnice, kde se pojede také poslední závod seriálu CAMS, takže krosáky čeká ještě perný víkend. O výsledcích Vás budeme informovat.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist