MMČR juniorů a žen 2023 – Náročná trať v Rudníku nabídla perfektní závody

Už počtvrté se postavili závodníci a závodnice seriálu MX Shop Sekerka MMČR juniorů a žen 2023 na start mezinárodního mistrovství v motokrosu. O uplynulém víkendu, v sobotu 19. srpna 2023, je čekal čtvrtý podnik na oblíbené přírodní trati v Rudníku. Trať v podhůří Krkonoš patří mezi náročnější v seriálu, což možná promluvilo i do výsledků závodu. S tratí si však bravurně poradili i ti nejmenší. Smeknout klobouk musíme před výbornou přípravou závodiště od pořadatelského týmu Pavla Šmahela.

50 ccm

Čelo závodu bylo v Rudníku natolik vyrovnané, že jsme museli čekat až do poslední chvíle na to, abychom zjistili, kdo bude stát na stupních vítězů. Nejvíce bodů nakonec získal německý závodník Oskar Walter (Motosport Chýnov), který bral pohár za první místo. O pouhý bod za ním skončil Marek Kupčík (Motosport Chýnov), který předváděl skvělé výkony. Celkově třetí skončil Adam Prchal (KATMAR s.r.o.), který si za zády udržel čtvrtého Benedikta Svobodu (Team Motokrosová Škola CZ). Benedikt vyhrál první jízdu, v té druhé už se mu tolik nedařilo. Pátý skončil maďarský závodník Péter Sáfrán, šestý David Šimák (MX Kids Academy Dobřany) a sedmý polský junior Filip Juszczyk. Do desítky nejlepších promluvili ještě Maxim Pola a David Vlček (MX Kids Academy Dobřany).
Přidruženou třídu 50 E-bike ovládl Vojtěch Novotný (Motoxforkids.com klub v AČR), na kterého tentokrát mladší bratr Štěpán nestačil. Vojtěch dokázal konkurovat i běžným motocyklům. Pro Štěpána to byla teprve druhá zkušenost na závodech MMČR. Doufejme, že se do jejich třídy přihlásí další závodníci jako v Heřmanicích, aby měli kluci s kým závodit.

65 ccm

Ze čtvrtého závodu si vítězství odvezl Dominik Hasoň (JB MX Racing), který to však neměl jednoduché. Poprvé v sezóně našel přemožitele, kterým byl Josef Vrtal (ÚAMK Zejax Motoklub Chrudim). Pepa ovládl první rozjížďku a získal stejně bodů jako Dominik. Se třetím místem se musel spokojit Patrik Nohavica. Kristof Kuba z Polska nestačil na pódiové umístění, ale se čtvrtým místem byl spokojený. Pátou pozici vybojoval David Podešva (WMZ Racing), který získal stejný počet bodů jako šestý Polák Tymoteusz Dabrowski nebo sedmý Vojtěch Zendulka (Mark 82 s.r.o.). Šimonovi Ochodnickému se podařilo získat osmé místo, zatímco Tadeáš Fíla (Dr.K Racing Team) skončil devátý a Tomáš Schlosser (Dr.K Racing Team) desátý.

85 ccm

Do rudnického závodu se přihlásilo hned několik závodníků, kteří na předešlém závodě chyběli. Jedním z nich byl David Widerwill (Q Racing Team), který získal plný počet bodů a odvezl si vítězství ze závodu. Druhé místo v závodě udrželo na čele seriálu Adama Hrušku (MTX Racing Team). Celkově třetí skončil Stanislav Pojar, přestože ho potkal ošklivě vypadající pád. Na vedoucí trojici nestačil německý závodník, čtvrtý Mark Tanneberger. Body za pátou pozici si odvezl Filip Křivan (AMK AČR Kaplice). Šestý Jan Veselý (JB MX Racing) zajel totožný výkon jako sedmý Dominik Čižinský (Testa Racing Team). Martin Smolka (MX Kids Academy Dobřany) bral body za osmé místo. Zpátky do tempa se vrátil devátý Hugo Brant (Cermen KTM Racing Team) a desátým nejlepším byl Marek Lupač (Yamaha Čepelák Racing Team).

Ženy

Mezi ženami tentokrát nenašla přemožitelku Barbora Laňková (Orion Racing Team). Ostatní závodnice Báře mírně pomohly, když na některých místech zaváhaly. Její závodnické tempo bylo však o uplynulém víkendu opravdu vysoké. Právem si tak upevnila vedení na čele seriálu. Druhé místo si s přehledem pohlídala Lucie Simonová. Nebýt několika zaváhání mohla se z většího bodového nášupu radovat třetí Aneta Čepeláková (Yamaha Čepelák Racing Team). Čtvrtá celkově skončila Jana Antošová, na kterou nestačila pátá Sarah Schnelzer (PH Racing), ani šestá Vanessa Zimmermanová (MTX Racing Team). Vanessa se skvěle blýskla v prvním závodě, kdy dala holeshot a vedla celé startovní pole. Sedmou nejlepší závodnicí byla Kristýna Tomišková (Team Motokrosová Škola CZ). Osmá skončila Karolína Boušková (ÚAMK Zejax Motoklub Chrudim), devátá Daniela Feglarová (GT2 Motorsport) a desátá Lora Tamás z Maďarska.

125 ccm 2T

Průběžného vedení se po jistém výkonu ujal Jakub Jakl (Starling Cross Team). Jakub nenašel přemožitele a ukázal, že rychlá a náročná trať je jeho domovem. Získal první místo a plný počet bodů. Na stupních vítězů ho doplnil druhý Martin Červenka (Orion Racing Team) a třetí Dominik Kučeřík (Orion Racing Team). Oba předvedli výborné výkony, ze kterých mohou těžit na dalších závodech. Na neoblíbené čtvrté pozici tentokrát skončil Jan Švandrlík (Q Racing Team). Technické problémy vyřadily Tomáše Ptáčka (Cermen KTM Racing Team), který bral dva holeshoty, ze hry o stupně vítězů. Celkově skončil pátý. Šestou pozici udržel Pavel Tomiška (Team Motokrosová Škola CZ). Výborný výkon zaznamenal také sedmý Jan Polanský (Team Harmess Racing) nebo osmý David Šťastný (SMX Racing Team Rudník). Devátým nejlepším byl v Rudníku Filip Matějec (New2 Project) a desátým Václav Dohnálek (GT2 Motorpsort).

MX2 Junior

Do Rudníku dojel také Vítězslav Marek (Cermen KTM Racing Team), který přivezl svou dvoutaktní dvěstěpadesátku. Při závodě svedl několik soubojů se svými soupeři, ale dokázal získat plný počet bodů. Druhou pozici ukořistil vyrovnaným výkonem Luděk Černý (MX Team Znojmo). Adam Dušek (HT Group Racing Team) nebyl tentokrát ve stoprocentní kondici a na jeho výkonu to bylo vidět, z Rudníku si odvezl pohár za třetí místo. Se svým výkonem byl naopak spokojený čtvrtý Josef Novák (Cermen KTM Racing Team), který v první jízdě zajel své dosavadní maximum ve třídě. Pátým jezdcem pořadí se stal po pěkném výkonu Jiří Matějec (MX Team Znojmo), na kterého nestačil šestý Václav Janout. Václav získal o pouhý bod méně, stejně jako sedmý Jiří Hendrych (Anette Racing Team). Osmým nejlepším byl tentokrát Jiří Klejšmíd, devátý byl domácí jezdec Jiří Halama (SMX Racing Team Rudník) a TOP 10 uzavřel Ladislav Eliáš (Anette Racing Team).

Specialitou závodu v Rudníku bylo živé vysílání prostřednictvím našeho YouTube kanálu. Na živém vysílání se společně s námi podílelo opět Studio4Event, se kterým jsme přenos o něco vylepšili, vyladili jsme průběžné výsledky, doplnili moderátora, … Máme spoustu dalších úkolů a připomínek, ale věříme, že se vám přenos líbil.


Tak takový byl Rudník! Co čeká seriál MX Shop Sekerka MMČR juniorů a žen 2023 dál? V sobotu 9. září 2023 se seriál přesune na Moravu, přesněji do Karlína u Čejče, kde se uskuteční předposlední podnik sezóny. Podle tabulky průběžného hodnocení není v žádné třídě ještě rozhodnuto, tak se nechme překvapit, zda už v Karlíně budeme znát mistra některé třídy.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist