Jihočeský KP – Votice přivítají čtvrtý podnik sedmidílného seriálu

Do své druhé poloviny se překlopí seriál jihočeského KP v motokrosu tuto sobotu, 17. června ve Voticích. Na trati Polský vrch se závodníci potkají v rámci čtvrtého závodu sedmidílného seriálu. Pořadatelem akce je AMK Votice. Na jedné z nejvýše položených tratí v ČR se utkají jezdci ve třídách 65+85ccm, Hobby MX2, Hobby MX1, Veterán 40+, Veterán 50+, MX2 a MX1. Tento podnik se jede společně se seriálem VVL Cup.

Ve třídě 85ccm zatím vede bez ztráty bodu úspěšný jezdec MMČR Junior Adam Hruška z MTX RT před druhým Filipem Křivanem z AMK v AČR Kaplice. Ve zvlášť bodované třídě 65ccm si zatím nejlépe vede jedenáctiletý východočeský závodník Michal Hendrych z týmu Anette Jilemnice.

V kategorii Hobby MX2 vede s náskokem sedmadvaceti bodů Michal Veselý z Čechtic, před Rakušanem Dominikem Markem z Motosportu Chýnov, který ale do votického závodu z důvodu zranění bohužel nenastoupí. Mezi jezdci třídy Hobby MX1 je čelo seriálu hodně propletené. Nejlépe si zatím vede Západočech Tomáš Hanzlík z MK Kříše před o patnáct let mladším Jakubem Páralem z MS Kluky.

Třída Veterán 40+ má zatím jasného favorita Zdeňka Blábolila z týmu Husqvarna Promoto RT, který vede „o parník“ před jezdcem SMS Střední Čechy Romanem Skalkou z Dobřichovic. Třídě Veterán 50+ vévodí další Středočech Rostislav Hlaváček z Kosmonos přes Zdeňkem Svobodou z Motosportu Chýnov. Zvlášť bodovanou kategorii nejzkušenějších matadorů ve třídě Veterán 60+ vede Ladislav Smolík z VVL Klatovy.

Ve třídě MX2 (HR Technik Cup) se po Netolicích usadil Rakušan Florian Dieminger z Motosportu Chýnov před Davidem Votíkem z KBS Teamu a teprve patnáctiletým Martinem Červenkou z Orion RT. V kategorii MX1 (HR Technik Cup) poctivě sbírá body zkušený Martin Finěk z Promoto Husqvarna RT před svým mladším týmovým kolegou Rudolfem Plchem, kterému v celkovém součtu chybí jeden závod. Třetí místo zaujímá závodící legenda českého motokrosu Petr Bartoš z Orion RT.

Náš tip

Zvláštní ustanovení vč. časového harmonogramu - zu_jc_kp_votice_2023.pdf

Další závod jihočeského KP se měl jet v červenci na tradiční trati v Kaplici. Po zrušení závodu ze strany pořadatele AMK v AČR Kaplice se budeme snažit najít náhradní závodiště. Vše se rozhodne nejpozději bezprostředně po konání votického závodu, budeme Vás informovat v reportu z tohoto závodu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist