Češi skončili v bitvě národů ve freestyle motokrosu na třetím místě

V sobotním večeru bojovaly nejlepší národní týmy v německém Oberhausenu. Prestižní akce se zúčastnili také tři čeští freestyle motokrosaři – Libor Podmol, Martin Koreň a Matěj Česák. Naopak dorazit nemohli zranění Filip Podmol a Petr Pilát. Týmy soutěžily proti sobě v disciplínách MAXXIS Best Whip, Synchro, Rockwell Best Trick a Freestyle. Češi nakonec skončili na třetím místě. Z vítězství se radovali Australané, druzí byli Němci.

Za Australany vyjel Pat Bowden, Ryan Brown a Javier Villegas. Německo reprezentoval Luc Ackermann, jeho bratr Hannes a také Christian Kleiner. Z vítězství v Maxxis Best Whip se radoval Pat Bowden z Austrálie, domácí tým naopak dokázal bodovat v synchro soutěži. V Rockwell Best Trick vyslal každý národní tým své nejlepší jezdce. Libor Podmol předvedl divákům Cliffhanger Backflipem do No Hand Lander, zatímco Pat Bowden dal jeden z nejvíce technických triků ve sportu FMX - Rock Solid Backflip. To Luc Ackermann předvedl patrně jeho nejlepší Surfer Tsunami Backflip z jeho kariéry.

„Podařilo se mi alespoň vyhrát závěrečnou disciplínu, tedy Freestyle. Na celkové první místo to však nestačilo,“ podotkl Libor Podmol, který výkony v týmu chválil. „Martin s Matějem jezdili výborně. Hlavní je, že jsme se vůbec zúčastnili takového eventu. Dostali jsme přednost před Francouzi a Španěly, což vypovídá o úrovni českých jezdců,“ doplnil Podmol.

Nová sezona mistrovství světa ve freestyle motokrosu začne 27. ledna 2018 v Basileji. Podmol v současné době bude odpočívat a připravovat se na další ročník světového šampionátu. „Po sérii druhých míst v celkovém hodnocení hodlám vybojovat v příštím roce mistrovský titul,“ dodal.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist