První závody MČR v motoskijöringu zahájí o víkendu sezonu 2015

Původně byl úvod sezony plánován na leden, ale protože povětrnostní podmínky neumožnily uspořádat ani jeden z lednových závodů došlo na změnu termínů v kalendáři mistrovství. Teprve únor nabízí dostatečné sněhové podmínky, takže celý seriál se nyní odehraje ve dvou týdnech. O nadcházejícím víkendu jsou na programu dva závody s úvodním podnikem v Horním Městě a hned další víkend soutěž vyvrcholí čtvrtým podnikem v Dobřanech.

Sobotní závod se jede 7.února 2015 v Horním Městě. Místní pořadatelé se těší na všechny jezdce i diváky, připravují pro ně i pěkný doprovodný program a bohaté občerstvení. Další den se pojede v neděli 8.února 2015 v Klášterci nad Orlicí. Na trati „Kláštereckých břehů“ také organizátoři pilně pracují. Do Klášterce přijede Česká televize, která bude pořizovat záznam nejen z MČR, ale i z volného závodu o Pohár Orlických hor. Také v Klášterci mohou diváci počítat s tradičním občerstvením.

Závody MČR i závody Orlického poháru pro nelicenční začínající jezdce se jedou podle podobných pravidel. Jezdci budou rozdělení do kvalifikačních jízd, ve kterých každý pojede třikrát. Nejlepších osm dvojic postoupí přímo do finále „A“, ostatní pojedou ještě finále „B“ o dvě postupová místa do finále „A“. Závody pak vyvrcholí finálovými jízdami. Po dopoledním tréninku závody začínají už 11:30 hodin, kdy se představí jezdci v první sérii kvalifikačních jízd. Protože nám konečně začalo přát i počasí mohou se diváci těšit na dramatické závody.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist