Motoskijöring Božejovice

Takže i navzdory výrazné oblevě se sobotní večerní závod v Božejovicích u Jistebnice uskutečnil. Nápad s umělým osvětlením se osvědčil, závodu opět přihlíželo mnoho diváků. Při rozpravě s jezdci před závodem se však dohodlo, že se vzhledem ke zhoršeným podmínkám, které byly na hranici regulérnosti, tento závod nebude počítat do celkových výsledků seriálu MOTOTIP FUCHS OIL Cup.

Přesto se našlo 17 dvojic, které si to ve zvodnatělém a jen velmi obtížně sjízdném terénu rozdalo v exhibičním závodě. Tentokráte trochu se štěstím, ale opět vyhrála dvojice Martin Kočí s Honzou Zídkem z CJP teamu a potvrdili tak svůj triumf v letošním seriálu. V následném závodě solo motocyklů vyhrál velmi razantně jezdící Vít Vitouš z Dačic. Večer se pak v KD Božejovice uskutečnilo vyhlášení tohoto závodu i celkových výsledků seriálu. Sál praskal ve švech.
Každopádně se dá letošní ročník Mototip Fuchs OIL Cupu zhodnotit za úspěšný. Na rozdíl od loňského roku k tomu také byly výrazně lepší sněhové podmínky. Dobrá byla i jezdecká účast (v průměru přes dvacet dvojic na každém závodě) a kvalitně byly připraveny také všechny tratě. Důležitou součástí byla též vždy početná divácká kulisa (na většině závodů přihlížela téměř tisícovka diváků!). Ostatně aktéři závodů předváděli především ve finálových jízdách vždy napínavé adrenalinové souboje a tak není divu, že si všech těchto pozitivních argumentů všimli také organizátoři Mistrovství ČR v této disciplíně a mají napřesrok zájem o spolupráci nejen na poli organizátorském, ale i jezdeckém. Upřímně řečeno i my jsme tu tak trochu postrádali závodníky z jiných koutů naší republiky, kteří by svou přítomností zpestřili jezdecké portfolio.
Teď je před námi sice letní motokrosová sezóna, ale určité motoskijöringové plány se rýsují již na další rok. I když by se ale někteří pořadatelé rozhodli uspořádat svůj závod v rámci zmíněného Mistrovství ČR, tak by "jihočeský" Cup určitě fungoval i nadále, aby se měli možnost svézt také všichni bezlicenční jezdci (na MČR totiž musí být platná licence) a nekonal se na jihu pouze jeden či dva závody.

A nyní už nezbývá než doufat, že ta příští zima bude napřesrok k tomuto krásnému sportovnímu odvětví minimálně stejně tak přívětivá jako letos!
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist