Shaun Simpson dostane za odměnu tovární podporu KTM

Jedno z nejpříjemnějších překvapení této motokrosové sezony, britský jezdec Shaun Simpson, přestupuje do týmu Wilvo Forkrent KTM. Cílem jednoho z nejlepších závodníků na pískových tratích je TOP 5 v prestižní třídě MXGP. K tomu dostane od rakouské fabriky přímou tovární podporu.

Sedmadvacetiletý Shaun Simpson odjezdil letošní seriál mistrovství světa v týmu Hitachi Construction Machinery KTM, vyhrál doublem Velkou cenu Belgie v Lommelu, triumfoval v nizozemském Assenu a skončil druhý v Mexiku. Celkově mu patřila čtvrtá příčka, to znamená, že se umístil nejlépe ze všech jezdců KTM, včetně těch továrních z Red Bull Racing Antonia Cairoliho a Tommyho Searlea. Za tým Wilvo Forkrent KTM jezdil nejprve se střídavými úspěchy Francouz Steven Frossard, když se těžce zranil, nahradil ho Australan Adam Sterry. Rodák ze skotského Gauldry Simpson se rovněž může pochlubit tím, že celou sezonu nebyl jedinkrát poražen na domácích britských tratích. Britský tým Wilvo Forkrent KTM funguje šest let, neustále zdokonaluje své zázemí a zlepšuje své výsledky. Díky výborným a blízkým známostem majitele Steva Turnera s šéfem KTM Motosport Pitem Biererem má otevřené dveře v Mattighofenu, sídlu KTM.

„Už několik let jsem toužil po tom, aby se tak skvělý sportovec, jakým je Shaun Simpson, stal součástí našeho týmu, ale z různých důvodů to nebylo možné. Nyní máme oba šanci ještě vylepšit jeho letošní výsledek, máme k tomu ten nejlepší materiál od kluků z KTM. Musím poděkovat svému hlavnímu sponzorovi, firmě Wilvo, jen díky nim je naše spojení se Shaunem možné,” uvedl Turner. “Shaun prokázal jak velkou vyrovnanost, tak schopnost vyhrávat závody mistrovství světa a jeho výkony v letošním britském šampionátu mnoha lidem okolo motokrosu zamotaly hlavy. Jsem nadšený, že jsme s ním podepsali dvouletou smlouvu a můžeme teď kolem něj postavit ty nejlepší lidi a materiál. Shaun je pořad pod kontraktem se svým minulým týmem, takže testovat začneme až v prosinci.“

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist