MS MX3 Bulharsko – Martin Žerava jednou pátý

Po vydařeném závodě v Holicích se jezdci třídy MX3 přesunuli do Bulharska. Ovšem bulharskou hlínu „ochutnalo“ pouze 26 jezdců. České barvy hájil jen stálý účastník Martin Žerava. Ve startovní listině uvedeni Vojtěch Brumla a Michal Kadleček bohužel nepřijeli. Martin chtěl navázat na výborné výkony z domácích Holic, ovšem letošní MX trojka disponuje hodně vyrovnaným polem, a jediná chyba znamená propad mimo elitní pětku. Martin chyboval, a skončil celkově sedmý.

Nejrychlejší tréninkový čas zajel, stejně jako v Holicích, rychlý Ital Alex Salvini (Husqvarna). Pole position dlouho držel Francouz Pierre Alexandre Renet, ovšem trať postupně osychala, a přes Reneta se přehoupli Salvini, Slovinec Matevrz Irt (Honda) a leader seriálu Ital Julien Vanni (Honda). Martinu Žeravovi kvalifikace moc nevyšla, a zajel desátý čas se ztrátou 4 vteřiny na Salviniho.
Do první jízdy nejrychleji vypálil Julien Vanni následovaný stájovým kolegou Matevrzem Irtem. Jezdci týmu Honda MB zvládli jízdu na jedničku, a v pořadí Vanni-Irt prolétli cíle. Po nevydařeném startu se startovním polem probíjel Alex Salvini, a i díky nejrychlejšímu kolu, dotáhl stíhačku na třetí místo. Martin Žerava skončil, stejně jako v kvalifikaci, desátý.
Druhá jízda byla jako přes kopírák, když opět nejrychleji vyrazilo duo na Hondách Vanni, Irt. S tímto stavem se nechtěl spokojit Alex Salvini a ještě v první části jízdy Vanniho s Irtem dojel.
Salvini během posledních kol chyboval, avšak chybu napravil a odsunul Vanniho na druhé místo, třetí místo překvapivě vybojoval Rus Sergey Astaykin (Honda). Smůlu si vybral Irt, když spadnul dvě kola před cílem, a proťal cílovou pásu jako šestý. Martin Žerava si polepšil o 5 míst, a cíl viděl jako pátý právě před Irtem.
Celkově zvítězil Julien Vanni a upevnil si vedoucí pozici průběžného pořadí, na druhé místo poskočil Alex Salvini, a pořád má šanci získat premiérový titul mistra světa. Martin Žerava, celkově sedmý, průběžně také sedmý, si pohoršil o jedno místo, a na šestého Irta ztrácí deset bodů.
Další, již sedmý podnik, z patnáctidílného seriálu se pojede již tuto neděli v holandském Markelo.

Výsledky:

1. jízda
1. Julien Vanni FRA Honda
2. Matevz Irt SLO Honda
3. Alex Salvini ITA Husqvarna
10. Martin Žerava CZE Honda

2. jízda
1. Alex Salvini ITA Husqvarna
2. Julien Vanni FRA Honda
3. Sergey Astaykin RUS KTM
4. Alvaro Lozano ESP Yamaha
5. Martin Žerava CZE Honda
Celková klasifikace MS MX3 Bulharsko
1. Julien Vanni FRA Honda 47 b.
2. Alex Salvini ITA Husqvarna 45 b.
3. Matevz Irt SLO Honda 37 b.
7. Martin Žerava CZE Honda 27 b.

Průběžné pořadí po šestém podniku MS MX3
1. Julien Vanni 250 b.
2. Alex Salvini 227 b.
3. Pierre A. Renet 207 b.
7. Martin Žerava 149 b.

Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist