Dean Ferris se vrací do MS na Husqvarně

Výborný australský motokrosař Dean Ferris prozatím končí své americké angažmá a vrací se do mistrovství světa, kde pojede následující čtyři Grand Prix na Husqvarně v barvách týmu Red Bull IceOne Racing. Uvidí ho tedy fanoušci ve Švédsku, Finsku, českém Lokti a Belgii.

Třiadvacetiletý Ferris pojede v sedle Husqvarny FC 350 královskou třídu MXGP, kde nahradí opět zraněného Jihoafričana Tylu Rattraye. Ferris nebude v seriálu FIM Motocross World Championship žádným nováčkem, v letech 2012 a 2013 velmi úspěšně jezdil dvěstěpadesátky, vloni dokonce vyhrál tři jízdy a skončil šestý celkově. Na to konto dostal lano od manažera týmu Cosworth Yamaha Steva Dixona, ale sotva podepsali smlouvu do třídy MXGP, ozvala se Amerika a po talentovaném Australanovi se jen zaprášilo. Ve Spojených státech Ferris posílil tým Red Bull KTM a měl jezdit dvěstěpadesátky v hale i venku po boku Francouze Marvina Musquina, ale složitá zlomenina zápěstí z březnové přípravy jeho snažení předčasně ukončila.
Velmi ráda po něm ale nyní sáhla prostřednictvím svého manažera Antti Pyrhönena Husqvarna, které se sice po návratu do mistrovství světa daří ve třídě MX2, ale v MXGP prožívá martýrium, když se jí neustále zraňují oba jezdci Australan Todd Waters a již zmíněný exmistr světa Rattray. Společně s Wilsonem teď bude dále zachraňovat čest značky hájit i Brit Nathan Watson (zatím 12 bodů), náhradník za Waterse. Ten má zřejmě po tréninkovém pádu v Nizozemsku po sezoně, ale kdoví, motokrosaři mají pořádně tuhý kořínek…Nové duo Husqvarny v akci uvidí fanoušci za týden ve švédské Uddevalle a následující víkend ve Finsku. Závody v Lokti a Belgii určitě pojede Ferris, o Watsonovi se teprve rozhodne.  

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist