Britská GP bez tovární Hondy

Nadcházející osmý podnik motokrosového mistrovství světa, který se jede na slavné trati v britském Matterley Basin, se bude muset obejít bez továrního týmu Hondy. Po Němci Maxu Naglovi, který je dlouhodobě zraněný, je ze hry také Rus Jevgenij Bobryšev.

Vedení HRC potvrdilo, že Bobryševovi nebyla udělena britská víza, ačkoli tým postupoval přesně podle pokynů a zavedených zvyklostí. Bobryšev si podal žádost o víza přes ambasádu v Nizozemsku, kde během sezony žije, a 6. května také dostal online potvrzení, že jeho žádost byla přijata. Ačkoli ale potom jezdec i vedení HRC podnikli spoustu pokusů o dialog, britská strana víza neudělila. „Je to velmi nešťastná situace, ale Jevgenij o tomto víkendu závodit na Velké ceně Británie nebude. Ačkoli jsme na udělení víza bez ustání pracovali, dodnes nemáme jediné stanovisko, proč jsme ho nedostali. V Británii závodíme už roky a nikdy předtím jsme takový problém neměli. Přitom jsme letos postupovali stejně jako v minulých letech. Nejsme schopni pochopit, proč se to tentokrát někde zadrhlo. Jménem Hondy bych se chtěl omluvit sponzorům a všem fanouškům, kteří náš tým nebudou moci letos v Matterley Basin vidět,“ uvedl šéf týmu HRC Keisuke Inomoto. 
Ironií osudu Velká Británie byla vždy předtím Bobryševovi zaslíbená. V roce 2010 tam na Hondě získal britský titul ve třídě MXGP, tehdy ještě MX1. Vloni tam v rámci závodu mistrovství světa zaznamenal dvě čtvrtá místa. Druhý jezdec Teamu HRC Němec Max Nagl se stále zotavuje ze své těžké tréninkové nehody. Dobrou zprávou je, že už začal s lehkým tréninkem a měl by být v sedle Hondy CRF450RW připraven k návratu do MS během Velké ceny Itálie 14. až 15. června. Kromě tovární Hondy bude v Británii chybět i Francouz Gauthier Paulin, který se svou Kawasaki havaroval krátce po startu druhé jízdy Velké ceny Nizozemska. Má zlomenou klíční kost a zlomený palec na ruce. Dlouhodobě je ze hry také tovární jezdec Husqvarny Australan Todd Waters, který se připletl do ošklivého hromadného pádu pěti jezdců v přípravě v nizozemském Eerselu. Zlomil si holenní i lýtkovou kost a naštípl pánev. V Matterley Basin se letos očekávají zajímavé boje. Předpověď počasí totiž hrozí pořádným deštěm a teplotami pod 15 stupňů. 



Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist