Stejní lídři i po druhém podniku sezony HT Group Open MČR v Pacově

Druhý závod sezony HT Group Open mistrovsví republiky je minulostí. V motokrosovém areálu v Pacově nechyběly tradiční palačinky a skvělá podpora diváků, kterým naše motokrosová špička nabízela po celý den krásné závody. V některých třídách šlo doslova o dechberoucí souboje. Jak nyní vypadá tabulka průběžných výsledků?

85 ccm

Do první finálové jízdy třídy 85 ccm vstoupil holeshotem Matyáš Výleta (KRTZ Motorsport). A jak do rozjížďky vjel, tak v ní také skončil. Celou jízdu udržel všechny soupeře za sebou a zvítězil. Kdo se celou dobu ucházel o jeho místo byl rozhodně Matyášův největší soupeř Szymon Masarczyk (Motosport Chýnov v AČR). Matyáše se mu ale předjet nepodařilo, a tak skončil druhý. O trochu pomalejší časy na kolo zajížděl Zdeněk Buštík (LUTCAR Team), který ale i tak předvedl nádherný výkon, kterým si zajistil třetí místo v první jízdě.

Do druhé rozjížďky nejlépe nastoupil Szymon Masarczyk, který byl po startu na první pozici a byl určitě odhodlaný převzít vedení po Matyášovi Výletovi. Jenže ten dneska jel fenomenálně a velmi brzy se dostal před Szymona a celou druhou rozjížďku už si držel první pozici a opět vyhrál. A navíc si tímto výsledkem zajistil první místo v tabulce průběžných výsledků. Druhý skončil v Pacově Szymon Masarczyk a třetí opět Zdeněk Buštík. Skvěle se v Pacově dařilo také Patrikovi Nohavicovi, který byl čtvrtý, pátý dojel Jan Pokorný (GT2 Motorsport). V Pacově chyběl slovenský závodník Maxim Zimmerman, který byl minulý závod třetí.

Výsledky 85 ccm

Celkově v Pacově:
1. Matyáš Výleta (1–1, KRTZ Motorsport)
2. Szymon Masarczyk (2–2, Motosport Chýnov v AČR)
3. Zdeněk Buštík (3–3, LUTCAR Team)
4. Patrik Nohavica (5–4)
5. Jan Pokorný (4–5, GT2 Motorsport)

Průběžně v sezoně:
1. Matyáš Výleta 97 b.
2. Szymon Masarczyk 91 b.
3. Zdeněk Buštík 76 b.
4. Jan Pokorný 59 b.
5. Josef Vrtal 46 b.

MX2

Do první rozjížďky třídy MX2 vystartoval nejrychleji polský závodník Bence Pergel. Hned v úvodu se před něj ovšem dostali tři jezdci: Adam Dušek (HT Group Racing Team), Tomáš Pikart a Martin Závrský (oba ZL N2P s. r. o.). Ale zatímco Závrský se s dalšími koly postupně propadal na nižší pozice, Dušek se až do cíle udržel na první pozici a Pikart na druhé. Bence Pergel skončil v jízdě třetí.

Také do druhé finálové jízdy Pergel vystartoval velmi sebevědomě a chvíli za sebou dokázal udržet ostatní jezdce. Ale čeští závodníci zúročili svoje znalosti místní tratě a postupně se tři z nich před Pergela opět dostali. Několik kol jezdi první Martin Venhoda (Q-Racing Team), který byl v předešlé jízdě čtvrtý. Ovšem časy na kolo mluvily jasně opět ve prospěch Duška. Ten sice neměl nejšťastnější start, ale měl nejrychlejší kola, která ho po nějaké době dostala na první pozici, kde zůstal, vyhrál druhý závod sezóny a zůstal i vedoucím jezdcem tabulky. Druhý byl ve druhé rozjížďce Martin Venhoda, a třetí Tomáš Pikart. Stupně vítězů v Pacově vypadaly totožně jako v předešlém závodě, tedy následovně: 1. Dušek, 2. Pikart, 3. Venhoda. Na čtvrté pozici skončil celkově Bence Pergel a pátý byl Josef Novák (Cermen KTM Racing Team).

Výsledky MX2

Celkově v Pacově:
1. Adam Dušek (1–1, HT Group Racing Team)
2. Tomáš Pikart (2–2, ZL N2P s. r. o.)
3. Martin Venhoda (3–3, Q-Racing Team)
4. Bence Pergel (3–4)
5. Josef Novák (Cermen KTM Racing Team)

Průběžně v sezoně:
1. Adam Dušek 100 b.
2. Tomáš Pikart 86 b.
3. Martin Venhoda 80 b.
4. Josef Novák 56 b.
5. Jaromír Steiger 54 b.

MX1

Holeshot v první jízdě královské třídy MX1 patřil Václavovi Kovářovi (SD Install Racing), který se na přední příčce držel i v prvním kole. O vteřinku za ním ale jezdil Jakub Terešák (HT Group Racing Team), který později ale zrychlil a před Kováře se dostal. O pár kol později se to povedlo i Maxovi Naglovi (Haas Racing Team) a ke konci dalším několika jezdcům. Ale vraťme se ke dvojici Terešák vs. Nagl. I přesto, že se německý závodník hodně snažil, několik kol měl i lepší časy než Jakub, byl pomalu nalepený na jeho zadním kole, tak pomalejší start mu byl osudným a Nagl skončil v jízdě druhý. Vyhrál Jakub Terešák. Byla to opravdu skvělá jízda. Diváci si závod užili a hnali Terešáka dopředu. Třetí dojel Šimon Jošt (KRTZ Motorsport), čtvrtý Martin Krč (HT Group Racing Team) a pátý Tomáš Kohút (Osička MX Team).

Druhá jízda už byla čistě v režii Maxe Nagla. Bylo vidět, že svůj motocykl měl do Pacova naladěný skvěle. Začal holeshotem, zajížděl nejrychlejší kola a do cíle druhé jízdy dojel první s poměrně velkým náskokem na druhého Terešáka. Ten jel také nádherně, ale na Nagla tentokrát neměl a musel se spokojit s druhým místem. Třetí byl ve druhé jízdě Šimon Jošt, čtvrtý Pavol Repčák (Orion Racing Team) a pátý Martin Krč. Celkové výsledky z Pacova tedy vypadají takto: 1. Nagl, 2. Terešák. 3. Jošt. Dále se umístil na čtvrté pozici Martin Krč, za ním Pavol Repčák, Václav Kovář, Tomáš Kohút (Osička MX Team), Michael Kratzer, Petr Bartoš (Orion Racing Team) a Jaromír Romančík.

Průběžné výsledky prozatím hovoří ve prospěch Jakuba Terešáka, který zatím o 3 body vede tabulku výsledků před druhým Maxem Naglem a třetím Šimonem Joštem.

Výsledky MX1

Celkově v Pacově:
1. Max Nagl (2–1, Haas Racing Team)
2. Jakub Terešák (1–2, HT Group Racing Team)
3. Šimon Jošt (3–3, KRTZ Motorsport)
4. Martin Krč (4–5, HT Group Racing Team)
5. Pavol Repčák (8–4, Orion Racing Team)

Průběžně v sezoně
1. Jakub Terešák 72 b.
2. Max Nagl 69 b.
3. Šimon Jošt 60 b.
4. Martin Krč 50 b.
5. Pavol Repčák 49 b.

Veterán

Ve třídě Veterán v Pacově už startoval i Martin Žerava. Několikanásobný mistr republiky v minulém závodě chyběl kvůli zlomeným oběma rukám. Na to, jak krátce po zranění zase sedl za řídítka, předvedl sebevědomý výkon a v první jízdě skončil na třetí pozici. Nejrychlejší byl Petr Bartoš (Orion Racing Team), který vstoupil do první rozjížďky holeshotem. Druhý dojel se ztrátou několika vteřin na Bartoše Michal Votroubek (LUKA Motocross Team).

Druhý start se povedl nejlépe Michalovi Votroubkovi, dokázal za sebou Bartoše udržet jedno kolo, ale ten ho následně předjel. Později ho předjel i Žerava a Votroubek se tak musel spokojit se třetí příčkou. První tedy Bartoš a druhý Žerava.

Veterán 50+

Martin Žerava ovšem boduje i v kategorii Veterán 50+, v té si tedy odváží suverénní výhru. Druhý byl v Pacově Petr Dokoupil (KRTZ Motorsport) a třetí Roman Skalka.

Výsledky Veterán

Celkově v Pacově
1. Petr Bartoš (1–1, Orion Racing Team)
2. Martin Žerava (3–2)
3. Michal Votroubek (2–3, LUKA Motocross Team)
4. Tomáš Kaňkovský (4–4)
5. Zdeněk Blábolil (6–5, Promoto Husqvarna Racing Team)

Průběžně v sezoně
1. Petr Bartoš 100 b.
2. Michal Votroubek 86 b.
3. Tomáš Kaňkovský 72 b.
4. Martin Trávníček 70 b.
5. Zdeněk Blábolil 61 b.

Výsledky Veterán 50+

Celkově v Pacově
1. Martin Žerava (1–1)
2. Petr Dokoupil (2–2, KRTZ Motorsport)
3. Roman Skalka (3–3)
4. Rostislav Hlaváček (4–5)
5. Petr Fogl (6–4)

Průběžně v sezoně
1. Petr Dokoupil 94 b.
2. Roman Skalka 80 b.
3. Rostislav Hlaváček 78 b.
4. Zdeněk Svoboda 57 b.
5. Martin Žerava 50 b.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist