Seznamte se s novým motocyklovým týmem AZ pneu moto team

Jejich srdce bije pro motorky, proto není divu, že postavili vlastní moto tým. Po dlouhých rozvahách se specialisté na pneumatiky z AZ pneu rozhodli postavit do jeho řad zástupce všech kategorií. Pojďte se s nimi seznámit.

„Myšlenka podpory mladých motocyklových závodníků v nás zrála už nějakou dobu. Dlouho jsme ale zvažovali, jakým směrem se vydáme. Okruhy, motocross, enduro nebo cestovní enduro? Nakonec vyhrály všechny kategorie,“ říká majitel AZ pneu Pavel Petruška a dodává, že „smysl to dává dvojnásob. Jsme největším prodejcem moto pneumatik v Česku i na Slovensku a většina našich zaměstnanců jsou zapálení motorkáři. I to je důvod, proč se tomuto segmentu věnujeme, rozumíme mu a daří se nám v něm.“

AZ pneu moto team tvoří 9 jezdců

Za motocyklový tým AZ pneu jezdí 9 jezdců různých závodních a věkových kategorií. Je mezi nimi i vášnivý cestovatel, kterému učaroval Írán a okolní země.

Jakub Ladner, 12 let, motocross – Gas Gas MC 85

Jakub jezdí na motorce od svých 6 let a v současnosti se na plný plyn věnuje závodění v seriálu Slezský MX Cup a Slovácký pohár. „Bedna“ se postupně stává jeho druhým domovem. V posledním závodě v Petrovicích u Karviné na Slezském MX CUPu vybojoval 1. místo a celkově je v tomto seriálu třetí.

Jakub svůj talent na trati neskrývá.

Jan Kutlák, 13 let, motocross – Husqvarna TC 85

Honza je Jakubovým souputníkem. I on motorku osedlal v 6 letech a nyní se motocrossu věnuje naplno. Stejně jako Jakuba ho můžete vidět na závodech seriálu Slezský MX Cup.

Jan už nyní na tratích ukazuje, že se má konkurence čeho bát.

Dominik Hruška, 15 let, okruhy – PBS Rivale GP 160

Dominik si na závodní bike sedl teprve před 2 lety, ale jak je vidět, má talentu na rozdávání. Závodí v seriálech Rival Trophy a Motoriders a pravidelně se umisťuje na stupních vítězů. 8.9. si ve Vysokém Mýtě v Superpole dojel pro vítězství a druhý den v závodě Rival Trophy ho prvenství minulo o 0,003 sekundy, vybojoval tak krásné 2. místo. V příští sezoně se chystá na Mistrovství České republiky.

Dominik i přes poměrně krátkou kariéru ví, jaké to je stát na bedně.

Ondřej Stupka, 19 let, enduro – KTM 250 EXC-F SIXDAYS 2023

Ondra Stupka je enduro závodník a poslední 3 sezony ukazuje, že to myslí vážně. Svůj talent předvedl loni na Mistrovství České republiky, kde ve dvou závodech dojel na 3. místě. Ještě lépe se mu dařilo na Mezinárodním mistrovství Slovenska v kategorii kadet – v Lišově, Paradu a Nagytarcu se umístil na 1. místě.

V sezoně 2023 začal jezdit Mistrovství ČR v kategorii MČR I E1 a MČR I absolutně. Dvě 3. místa v tomto seriálu jsou dalšími úspěchy Ondry, stejně jako 1. místo v countrycrossu ve slovenské Domaniži v kategorii E1 profi.

Ondra se nebojí ani motokrosu. I v něm vyhrál spoustu závodů, například Zdechovskou grapu.

Daniel Šnajder, 26 let, motocross – Kawasaki KX250F

Danielovi přirostla motorka k srdci už ve 4 letech. V současnosti objíždí s Jakubem Ladnerem a Janem Kutlákem závody seriálů Slezský MX Cup a Slovácký pohár, kde se pravidelně umisťuje se svou KX250F na stupních vítězů.

Daniel může ve svých 26 letech s přehledem předávat zkušenosti mladším kolegům.

Pavel Groh, 48 let, hard enduro – KTM EXC 350

Pavel jezdí od 14 let a mezi nejzajímavější závody jeho kariéry patří šestidenní závody ISDE ve Španělsku a třídenní závody ERZBERG v Rakousku. Po zranění ramene, které ho načas vyřadilo z aktivního závodění, a díky motivaci být součástí AZ pneu moto teamu, se rozhodl vrátit na scénu a ještě tento rok plánuje extrémní cross country Memoriál Libora Podmola. Příští rok se chystá závodit v seriálech v Moravskoslezském kraji.

Hard enduro je pro mnohé atraktivnější než klasické enduro.

Marek Stibor, 48 let, přírodní okruhy – Kawasaki ZXR 750 a Aprilia RSV4

Marek se do motorek zamiloval v 10 letech, kdy už vlastnil pionýr Jawa. Přes závody veteránů se pak propracoval do třídy supertwin a superbike. V letošní sezoně závodí na své Kawasaki v kategorii klasik superbike OPEN a na Aprilii v kategorii superbike. Nejlíp si vede na přírodních okruzích. Dosavadní výsledky sezony 2023 mluví za vše:

  • Jarní cena Brna – v obou závodech 1. místo
  • Slovácký okruh – 1. místo
  • Kopčany – 1. místo
  • Dolný Hričov – v obou závodech 1. místo
  • Velká cena Slovenska – v obou závodech 1. místo

Marek by ještě pár let rád nechával mladší generace jezdců za sebou.

Bohdan Schaal, 50 let, přírodní okruhy – Honda CBR 1000 RR Fireblade

Bohdan jezdí na motorce od 12 let. Začínal na pionýru a babetě, teď sedlá svou „ohnivou čepel“. Společně s Markem Stiborem jezdí přírodní okruhy. Jakožto zaměstnanec AZ pneu se specializuje právě na motorky a motocyklové pneumatiky.

Když zrovna nevyřizuje požadavky zákazníků, sedlá motorku. Na přírodních okruzích se umisťuje okolo 4. místa.

Dalibor Hrbáč, 59 let, cestovatel – BETA 4.0 ALP

Na rozdíl od předchozích jezdců si Dalibor nepotrpí na rychlost. Jakožto cestovatel má v oblibě poznávání cizích krajin. Svou pravidelnou dávku adrenalinu si doplňuje na cestách na své Betě, kterou občas vymění za své stroje HONDA CRF 1000L nebo KTM EXC 350 SIXDAYS.

Loni dojel za 22 dní z Opavy do Gruzie, přičemž natočil 5 900 km. Letos v květnu na tuto cestu navázal dalšími 5 600 km, když se z Tbilisi vydal poznávat Írán. Příští rok plánuje trasu delší než 6 000 km z Jerevanu k Aralskému jezeru a dál přes Uzbekistán a Tádžikistán až k hranicím Kyrgyzstánu.

Dechberoucí výhledy jsou odměnou pro cestovatele, Dalibora nevyjímaje.
Talent je potřeba podpořit

Jak jste se mohli přesvědčit, AZ pneu moto team sdružuje jezdce všech kategorií, od dětí až po dospělé. Nabízí jim podporu, zázemí a možnosti pro rozvoj talentu a zkušeností, ale i pro objevování krás daleko za našimi hranicemi. Chcete je podpořit i vy? Přijďte jim fandit na závody, o kterých se dozvíte prostřednictvím sociálních sítích AZ pneu Facebook nebo Instagram.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Související firma
  • AZ pneu PRO CZ

    E-shop AZ-pneu.cz je největší prodejce a přímý dovozce motopneu Michelin, Pirelli, Metzeler, Continental, Bridgestone, Dunlop a Mitas. Patříme k prodejcům s největšími skladovými zásobami, na našich skladech máme běžně okolo patnáctitisíc pneumatik. Kromě moto pneu nabízíme i osobní, off road, užitk...




TOPlist