Domácí motokros čeká složitá sezona

Trvalo to dlouho, ale už i čeští motokrosaři znají termíny závodů Mezinárodního mistrovství ČR 2011. Sedmidílný seriál začne 8. května v Pacově a skončí 9. října v Přerově. O týden později se pojede šampionát družstev v Kaplici. Otázkou zůstává, kdo se po odstoupení agentury Forsage stane promotérem seriálu.

Termín třetího podniku domácího mistráku, který se uskuteční v populární Poběžovické kotlině, měl být ještě dodatečně potvrzen, ale sekretář AMK Holice Jozef Zeman webu motorkari.cz řekl, že s termínem 3. července tradiční východočeští pořadatelé rozhodně počítají. „Dlouholeté spory o cenu pronajímaných pozemků jsme už vyřešili a mohu potvrdit, že v uvedeném víkendu se u nás MČR pojede,“ uvedl Zeman, který bohužel na druhou stranu potvrdil, že se v Holicích letos nepojede závod mistrovství světa MX3, ačkoli už byl zařazen do kalendáře FIM. „Po odstoupení promotéra jsme nebyli za tak krátkou dobu schopni sehnat dostatek peněz od sponzorů, abychom závod finančně pokryli sami. Uděláme ale všechno pro to, aby se příští rok mistrovství světa na na naši trať vrátilo,“ slíbil Zeman.
Jinak se republika pojede na známých a osvědčených tratích, jako jsou například Petrovice nebo Vranov u Brna. V rámci seriálu se budou započítávat jezdcům mistrovské body ve třídách MX2, MX3-Open a Veterán, svůj oddělený šampionát budou mít i junioři v kubaturách 65 ccm, 80 ccm, MX2 a 125 2T. Představí se celkem na šesti tratích, když začínají na Prvního máje v Krásné Lípě a končí 1. října v Nové Pace, kde se uskuteční také závěrečné slavnostní vyhlášení šampionátu. Z letošního seriálu byla pro málo přihlášek vyškrtnuta třída do 50 ccm, připojení kubatury do 85 ccm k velkému mistráku bylo zatím odloženo.
Je ale vůbec otázka, jak bude letošní seriál MČR vypadat. Na konci loňské sezony sezony totiž vyvrcholily spory mezi zástupci jezdců a brněnskou agenturou Forsage, které skončily odstoupením Forsage jako promotéra seriálu. Smlouvy rovněž vypověli dva hlavní sponzoři motokrosového MČR Profi Auto a PAP Oil. Dohledávat, na čí straně byla chyba, je složité, obě strany nekompromisně hájí svá stanoviska. Velmi zjednodušeně by se dalo říci, že jezdcům se nelíbilo zdražování startovného a naopak snižování odměn za výsledky v jednotlivých jízdách. Určitý zájem o záchranu mistráku údajně projevil LR Cosmetics ADOS, ovšem nic oficiálního nebylo zveřejněno. A start šampionátu se neúprosně blíží...

MM ČR MX2, MX3-Open a Veterán 2011:

8. 5. Pacov
5. 6. Petrovice u Karviné
3. 7. Holice  
24. 7. Vranov u Brna
28. 8. Kramolín u Nepomuku
24. 09. Jinín (pozor, sobota!)
9. 10. Přerov

MM ČR družstva:

16. 10. Kaplice



MM ČR juniorů 65 cc, 80 cc, MX2 a 125 2T:

1. 05. Krásná Lípa
28. 05. Jinín (sobota)
26. 06. Dolní Heřmanice
17. 07. Netolice
18. 09. Horní Újezd
1. 10. Nová Paka (sobota)
 



Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist