V Móra de Ebre byl Vostatek šestý, průběžně je devátý

Předminulou neděli uspořádali 12.dubna 2015 na španělském okruhu v Móra de Ebre druhé kolo španělského šampionátu Cuna de Campeones. Český jezdec Ondřej Vostatek tam dosáhl výborného výsledku, když v kategorii Mini GP 140 obsadil v prvním závodu desáté místo a ve druhém byl šestý. S celkem sedmadvaceti body je v průběžném hodnocení seriálu zatím devátý.

Na cestu do Španělska tým Compos Racing Team vyrazil už 9. dubna. Přestože se teamu nepodařilo odletět do Valencie podle plánu, nakonec včas dorazil na druhé závody letošní sezóny a Ondřej mohl nastoupit v Móra de Ebre jak k sobotnímu tréninku, tak k nedělní kvalifikaci a závodům.
Ondřej si na nové trati vedl už od počátku velmi dobře a v průběhu tréninku skvěle spolupracoval při nastavení motocyklu. Už v první kvalifikaci se mu dařilo a ze sedmadvaceti jezdců obsadil šesté místo. V druhé kvalifikaci ale soupeři zrychlili a pro Ondru to znamenalo nakonec desátou startovní pozici.

prvním závodě neměl Ondřej ideální start a o několik míst se propadl. Během závodu se ale dokázal dostat zpět na svojí pozici a závod dokončil na desátém místě. Před druhým závodem došlo na změnu v nastavení motocyklu, což se během závodu významně projevilo. Ondra dobře odstartoval a dokázal zrychlit o 0,8 sekundy, což ho posunulo dopředu. Nakonec se mu podařilo vybojovat skvělou šestou příčku.

Po druhém podniku šampionátu má český závodník na kontě 27 bodů a v celkovém hodnocení drží deváté místo. „Snažil jsem se zajet co nejlepší výsledek, což se mi povedlo v druhém závodě. Je to zatím moje nejlepší umístění ve Španělsku a doufám, že příště to bude ještě lepší. Trať byla nádherná a po Aragónu je určitě moje druhá nejoblíbenější. Bylo to prostě super a moc se těším na další závody,“ dodal po závodu Ondřej Vostatek.
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist