Filip Salač přivezl z Chebu 2 x stříbro

Předposlední závod německého mistrovství ADAC se konal v českém Chebu.

Počasí se vydařilo, fanoušků bylo víc než dost a my se těšili, jak tento závodní víkend dopadne. Přestože Filip nemá tuto trať příliš najetou, podával vynikající výkony, ale bohužel, na vítězství to tentokrát nestačilo. V obou měřených trénincích si vyjel druhý nejlepší čas a tím i druhé místo na startovním roštu.
Sobotní závody byly divácky velice atraktivní, protože souboj s Martinem Gbelcem byl i přes jeho naprostou znalost trati téměř kolo na kolo. Několikrát si vyměnili pozici ve vedení a to i za cenu kontaktu obou jezdců. Nakonec si Filip vyjel krásné, druhé místo a to v obou závodech.
Teď se připravujeme na poslední závod v německém Sachsenringu, kde se bude rozhodovat o celkovém vítězství. Ve hře jsou tři jezdci Arnaud, Martin a Filip, který to bude mít nejtěžší.
Vynechal čtyři závody, které se mu křížily se závody ve Španělsku (u Aspara Martineze), kde je celkové s velkým bodovým náskokem ve vedení. Pokusíme se podat co nejlepší výkon.
V Chebu jsme zůstali ještě i v neděli. Konaly se zde dva poslední závody mistrovství Evropy, které jsme pojali jako trénink, jelikož jsme nejeli první část ve Španělsku a tudíž už jsme nemohli zasáhnout do celkového hodnocení. Navíc nás velmi mrzelo, že v tak prestižním závodě bojovalo jen sedm jezdců a tím se snížila i jeho atraktivita.
V prvním závodě Filip skvěle odstartoval a ujal se vedení. Celý závod sváděli s Martinem divácky atraktivní souboj, až v posledním kole Filip v jedné levotočivé zatáčce prořadil, Martin využil této chyby a Filipa předjel. Jsou to závody, každá chyba se počítá a to obzvláště u takhle dobrých pilotů.
V druhém závodě se Filipovi start opět vydařil, ujal se vedení, ale bohužel ne na dlouho. Odešla mu zadní pneumatika díky prasklému ložisku zadního kola a tak si Filip hlídal druhou pozici a tím už nezasáhl do boje o první místo.
Tento závodní víkend můžeme zhodnotit kladně a soustředit se na další závody v Německu a ve Španělsku.
Chtěli bychom poděkovat nejen divákům, ale i ostatním závodníkům v jiných kategoriích, kteří Filipa podporovali a navodili tak skvělou atmosféru. Jelikož to byl jediný závod na domácí půdě děkujeme všem našim partnerům, rodině a celému týmu za skvěle odvedenou práci, protože bez této podpory bychom tento sport nezvládli.
Michaela Salačová

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist