Závody série MMČR a PČR v enduru pořádají o víkendu ve Mšeně

Tento víkend se mohou příznivci endura těšit na klasickou soutěž, a to MMČR a PČR enduro + družstva, která se uskuteční ve Mšeně ve dnech 26. a 27.srpna 2023. Seriál ENDURO se skládá ze všech vypsaných závodů enduro, endurosprint a závěrečného motokrosu.

Celé zázemí soutěže bude na plochodrážním stadionu ve Mšeně. Pořadatel Enduro klub Mšeno má mnoholetou zkušenost s pořádáním, jak klasického endura, tak i zkrácené verze endurosprintu. Po delší době se právě enduro vrací zpět do Mšena a je opravdu se na co těšit. Jedno kolo měří cca 55km obsahuje jeden enduro test (ET) a jeden cross test (CT). Trať vede v okolí Mšena a nejvzdálenější místo je cca 12km .

Oba testy jsou nové, v nových lokalitách. Očekává se velký počet závodníků včetně české špičky, která se účastní mistrovství světa v enduru a také mistrovství Evropy.

Vzhledem k tomu, že se jedná o klasiku administrativní a technická přejímka se koná jak pro MMČR a PČR v pátek a následně pro PČR pouze v sobotu v 17-18hodin.

Každý motocykl musí odpovídat všem předpisům Všeobecného sportovního řádu, Technických předpisů pro tuto disciplínu, řádům a přílohám MS AČR (povoleny jsou pouze motocykly a pneumatiky pro enduro). Při formální a technické kontrole musí jezdec předložit svou licenci, motocykl, schválenou ochrannou přilbu a schválený hrudní chránič.

PRŮBĚH PODNIKU – časový harmonogram:
- čas startu 1. den v 9.00. MMČR E1, E2, E3, V40, ŽENY – rošt podle absolutního pořadí, PČR E1, E2, E3, V50, V60, PČR C, 85ccm – rošt podle pořadí ve třídě.

- čas startu 2. den v 9.00. MMČR: E1, E2, E3, V40, ŽENY– rošt podle absolutního pořadí PČR E1, E2, E3, V50, V60– rošt podle absolutního pořadí PČR C, 85ccm– rošt podle pořadí ve třídě.

- první a druhý den se skládá pro MMČR E1, E2, E3: 4 kola, pro MMČR V40 4 kola, počet kol pro MMČR ŽENY 4 kola, počet kol pro PČR E 1, E2, E3 3 kola, počet kol pro PČR V50 a V60 3 kola, počet kol pro PČR 85 ccm 2 kola, počet kol pro PČR C 2 kola

- rozprava s jezdci první den závodu v 8.30 hodin v blízkosti prostoru UP.

Pořadí ve třídách po předchozích endurosprintech MMČR:
E1 - Matěj Skořepa, Jakub Hedrlín, Jiří Halama
E2 - Matěj Škuta, Petr Smítka, Ondřej Havrda
E3 - Jaroslav Kalný, Filip Fiala, Michal Volena
VET - Miloslav Škuta, Petr Křivánek, Petr Uher
Ženy - Zuzana Unger, Radka Dandová

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist