MČR v motokrosu - Šumperk

V předposledním červencovém víkendu se jel další díl motokrosového mistráku Pap oil cup 2007 na Rapotínských strání v Šumperku.

Kdo se přijel podívat, nezaváhal. V

MX2

, tedy dvoutaktech do 125 ccm a čtyřdobých 250-kách, se v první jízdě odehrálo drama již na startovacím roštu, když při ceduli 5 vteřin do startu čekali jezdci s vytočenými motory něco málo přes 10 sekund. Mnozí zaváhali, David Soldát z YOKO.CZ racing teamu ale byl ve střehu a vyrazil ze startovního zařízení jako první, toto umístění mu zůstalo plná tři kola, než musel odstoupit pro defekt na motocyklu.







O stupně vítězů se tvrdě bojovalo, zejména slovenský jezdec Bučenec jedoucí za Ados se nechtěl smířit se svým umístěním po startu a ze 37. místa se probojoval na druhou pozici.
Zvítězil slovinský jezdec Garčar Klemen jedoucí za Orion Litomyšl. Ve druhé jízdě již suverénní jízdou start cíl vyhrál Tomáš Bučko, který se stal i celkovým vítězem kategorie MX2 a převzal z rukou ředitele závodu červenou tabulku pro vedoucího jezdce.










Konečné výsledky kategorie MX2 zde. Ve

veteránské kategorii

zvítězil Roman Heinrich před Bronislavem Krčem a Bohumilem Posledním ve druhé jízdě zvítězil opět Roman Heinrich před Bohumilem Posledním a Milošem Buřivalem. Seriál vede Bohumil Poslední z SKMP Praha.




Konečné výsledky kategorie Veterán zde. Královská třída

OPEN

opět ukázala, že i v Čechách se jede velký a napínavý motokros. První jízda se stala kořistí Martina Žeravy před Martinem Michkem a jeho stájového kolegou Honzou Zarembou, ve druhé jízdě opět skvěle odstartoval Martin Žerava a vodil celé startovní pole před Jirkou Bittnerem a spol. Bohužel se Martinovi Žeravovi ozvalo bolavé koleno, musel zvolnit a Jirka Čepelák jedoucí na KTM ukázal, že letos má opravdu fazonu, a krásnými soboji s Michalem Kadlečkem a Jirkou Bittnerem udělal ze závodu opravdový zážitek. Konečné pořadí druhé jízdy Čepelák, Kadleček, Žerava.














Červenou tabulku s číslem jedna převzal Jirka Čepelák, který se vyhoupl do čela šampionátu. Další závod se jede v Holicích 19.8.







Konečné výsledky kategorie Open zde.

Informace o redaktorovi

Martin Pichl - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist