Tým HRC připraven na Desafio Ruta 40

Ve dnech 17. až 22. června proběhne v Argentině čtvrtý podnik světové série FIM World Cross Country Rally Championship - Desafio Ruta 40. Tým HRC je na tuto náročnou zkoušku ohněm připraven a do závodu nastoupí s Portugalcem Helderem Rodriguesem a domácím borcem Javierem Pizzolitem.

Letošní ročník Desafio Ruta 40 startuje ze San Salvador de Jujuy a skončí v San Juan po celkem šesti dnech závodění, přibližně 3500 kilometrech a 2000 kilometrech speciálních prologů. Desafio Ruta 40 je v Jižní Americe velmi populární a nejen tam, každým rokem přiláká celou světovou špičku. Profil trati se vyznačuje širokou škálou různých druhů terénu a jedinečnou příležitostí jet závod podobný Dakaru.

Portugalec Helder Rodrigues k závodu v Argentině poznamenal: „Chtěl bych zajet dobrý závod, protože s posledními dvěma v Abu Dhabi a na Sardinii jsem nebyl moc spokojený. Udělám proto maximum. Bude to také důležité v rámci seznámení se s terénem, na který narazíme v dalším Dakaru.“
Argentinec Javier Pizzolito rovněž počítá s tím, že příští týden získá zkušenosti pro nejtěžší vytrvalostní závod světa, ale zároveň počítá s body do argentinského šampionátu. „Tento závod mi pomůže zlepšit jízdu ve skalnatém terénu a zároveň umožní budovat spolupráci s týmovým kolegou Helderem před Dakarem 2014. Ruta 40 je zároveň součástí argentinského národního šampionátu, kde jsem ve vedení, takže musím získat dobrý výsledek.“

Pro stáj HRC je závod v Argentině posledním důležitým testem jak prověřit bezvadnou spolupráci všech členů týmu a samozřejmě zkouškou řady technických modifikací jejich Hondy CRF450 Rally (verze 2013). Závod Desafio Ruta 40 je totiž poslední před Dakarem, kde se jede v téměř identických podmínkách.

Ostrý start jezdci absolvují v pondělí 17.června. První etapa (540 Km) zavede soutěžící ze San Salvador de Jujuy do San Miguel de Tucuman.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist