Price 8 měsíců neseděl na motorce, ale na Dakar se těší

Australan Toby Price opět povede útok továrního týmu KTM na další dakarské vítězství. Před dvěma roky suverénně nejtěžší závod světa vyhrál, letos v lednu jeho snažení zastavil pád a ošklivě zlomená noha. „Mám za sebou obtížný rok, ale jsem na 100 procent fit a zase budu bojovat o vítězství,“ slibuje Toby Price před startem jubilejního 40. ročníku Rally Dakar.

Na Dakaru 2017 si Price zlomil ve 4. etapě, když jel na prvním místě, stehenní kost levé nohy a následovala, jak sám říká, zatím nejdelší léčba a rekonvalescence v jeho kariéře. Přišly i zdravotní komplikace, kvůli kterým nestihl již naplánovaný návrat během říjnové soutěže OiLibya Rally of Morocco.

„Jsem si vědom těžké konkurence, která mne v Jižní Americe čeká, ale já se tak lehce nevzdávám. Když mi lékaři konečně dali zelenou, začal jsem naplno trénovat, nabírám fyzičku a pomalu se mi zvedá sebevědomí. Dostal jsem nějaký čas na vyzkoušení motocyklu pro nastávající Dakar a mohu říci, že kluci udělali na KTM 450 RALLY opravdu velký kus práce. Stroj má nový rám a motor, předělávala se rovněž nádrž. Předtím jsem neseděl na motorce snad osm nebo devět měsíců, takže si dovedete představit, jak moc jsem se do sedla těšil. Sice si dovedu představit optimálnější přípravu na tak těžký závod, ale jezdit na motorce přece nezapomenete,” říká třicetiletý Price, vždy usměvavý a ochotný pobavit se s kýmkoli. Vloni dostal Toby Price na cestu do Jižní Ameriky novou smlouvu, která ho u týmu Red Bull KTM Factory Racing udrží až do konce roku 2019.

Spolu s famózním Australanem se v týmu Red Bull KTM Factory Racing na Dakaru 2018 představí loňský vítěz, v Dubaji žijící Brit Sam Sunderland, bývalý motokrosový mistr světa Rakušan Matthias Walkner a několikanásobný endurový šampion Antoine Meo z Francie. S podporou továrny pojedou i nejrychlejší žena Laia Sanz ze Španělska a Argentinec Luciano Benavides. Snad už není ani třeba dodávat, že KTM má (přes velkou snahu a investované peníze Hondy) za sebou 16 dakarských vítězství v řadě za sebou a všichni její jezdci budou opět patřit na cestách necestách Jižní Ameriky ke spolufavoritům. 40. ročník Dakaru se jede od 6. do 20. ledna na území Peru, Bolívie a Argentiny. Jezdce čeká přes 5000 kilometrů měřených zkoušek a celkem 9000 naplánovaných kilometrů. Podesáté se Dakar jede v Jižní Americe poté, co z Afriky jezdce vyhnaly obavy z tamní bezpečnostní situace.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist