Podmol je na startu „letního“ Dakaru a v Rumunsku pojede sám více než tisíc kilometrů

Poprvé od Dakarské rallye vyjede Libor Podmol do další dálkové soutěže. Od středy do pátku se populární freestyle motokrosař vydá do Baja555 v Rumunsku, kde ho čeká 1500 kilometrů bez asistence. V konkurenci 70 závodníků se chce připravovat na další ročník Dakaru. „Je to můj osobní letní Dakar, který odjedu zcela sám. Už mám za sebou více patnáct set kilometrů přesunu autem a také technické přejímky,“ hlásil z Rumunska Podmol. Ve středu na něj čeká 250 ostrých kilometrů a vše bude zakončené sobotní etapou, která bude mít podle rumunských organizátorů 500 kilometrů.

V minulém roce se Libor Podmol zodpovědně připravoval na letošní ročník Dakaru, ve kterém však havaroval už v první etapě. Zlomil si dva obratle a nemohl pořádně dýchat. „Už jsem zcela zdravý a do toho jsem si nechal vytáhnout všechna železa z levé nohy, kterou jsem si na mnoha místech zlomil před několika lety,“ dodal Podmol, mistr světa freestyle motokrosu a producent dokumentárních filmů.

O tom, že je plně ready, svědčí jeho poslední účasti na akcích – v minulých měsících skákal salta na dakarské motorce ve Vídni, společně s dalšími vybojoval 2. místo v týmovém závodě Night of the Jumps v Mnichově. Poté následovalo pět exhibic po českých festivalech nebo moto-srazech. A nyní už je opět v sedle motorky v dálkové soutěži. Podmol na Baja555 jede v kategorii Malle Moto, tedy jezdců bez asistence.

„Vše si tady dělám sám, už jsem odjel dvacet hodin jízdy autem. Beru to jako trénink na příští Dakarskou rallye, na kterou nyní sháním partnery a od této soutěže v Rumunsku začnu s větší přípravou na dálkové motorce,“ vyhlásil Podmol. Největší výzvou na Baja555 bude sobota, kde se pojede více než 500 kilometrů. Jedná se o nejdelší etapu ze všech evropských rallye.

Po konci této soutěže odlétá Podmol s režisérem Ladisem Zemanem do Španělska natáčet reklamy pro několik firem. V létě ho ještě čeká show v Košicích, od 18. srpna exhibice na Barum Rallye Zlín s týmem Fesh Fesh a na konci měsíce pak jeho Podmolbros HOMETOWN show, která se přímo u něj doma uskuteční 26. srpna.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist