Laia Sanz představila tým pro Dakar

Španělka Laia Sanz je úřadující světovou šampionkou ženského trialu, endura a rovněž získala tři zlaté medaile v X Games enduro. To vše jako privátní jezdec bez tovární podpory. Tento týden představila talentovaná Španělka nový projekt pro Dakar 2014.

Slavnostní prezentace týmu KH-7, Hondy CRF450 RALLY HRC a španělské vícenásobné šampionky proběhla tento týden v Barceloně. Čtvrtý podnik náročného vytrvalostního závodu absolvuje Laia Sanz už počtvrté. Letos má za sebou velmi úspěšnou sezonu, což komentovala slovy: „Rok 2013 byl určitě můj nejlepší. V rámci výsledků by se dalo říct, že přímo perfektní, ale rozhodně byl také ten nejtěžší,“ řekla Sanz.

V Barceloně byl rovněž Josep Maria Lloreda, prezident společnosti KH Lloreda, který zdůraznil, že bojovný charakter španělské jezdkyně ji umožní překonat všechny překážky. „Byl jsem přesvědčen, že Laia pojede Dakar znovu a jsem si jistý, že si povede dobře v týmu, který je sice privátní, ale má výraznou podporu Hondy.“

Sedmadvacetiletá Laia Sainz (osmadvacet oslaví 11.prosince) jela první Rallye Dakar v roce 2011, čímž si splnila svůj dětský sen. V dalším roce havarovala, zranila si ruku, ale přesto vyhrála. Nyní už má na kontě troje prvenství v ženské kategorii a náročný etapový závod pojede v lednu 2014 počtvrté. Cílem je znovu vyhrát ženskou kategorii a v celkovém hodnocení se umístit do pětadvacátého místa.

„Nikdy předtím jsem Dakar nejela na tak konkurenceschopné motorce,“ pokračovala Španělka. „Je pravdou, že důležitá je především kvalita samotného jezdce, ale určitě je základ mít dobrou motorku. Jsem velmi šťastná, že mám tento stroj a tak velkou podporu KH-7, bez níž by to ani nebylo možné. Doufám, že předvedu maximální výkon a splatím týmu důvěru, kterou ve mně vložili.“

Rallye Dakar 2014 má trasu naplánovanou na území Argentiny, Bolívie a Chile. Start první etapy je na programu 5.ledna a cíl poslední třinácté 18.ledna 2014.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist