Jezdci Hondy před odletem na Dakar

Všech šest jezdců továrního týmu Monster Energy Honda odjíždí na Dakar 2024 s cílem vyhrát. Mají na to talent, zkušenosti, rychlost, skvělý motocykl Honda CRF450 Rally a za sebou služby skvěle fungujícího zázemí. Slavná rally začne 5. ledna již pátý rok v řadě v Saúdské Arábii. Poslední slova jezdců Hondy před odletem vám nyní přinášíme.

Chilan Pablo Quintanilla (st. číslo 7) má na svém dakarském kontě dvě druhá místa celkově a šest vyhraných etap: "Pro mě to není jen závod, je to způsob života. Neustále se během těch čtrnácti dní snažíš dělat to nejlepší pro sebe a svůj tým a myslím, že je to důležité i pro život jako takový . Pro mě je opravdu důležité závodit pro vítězství. Cítím, že jsem schopen tento závod konečně vyhrát.“

Populární Američan Skyler Howes (10), který na Dakaru začínal v českém týmu Ondřeje Klymčiwa. Už skončil třikrát v Top 10 konečného pořadí, naposledy dojel třetí: "Dakar je pro mě prostě ultimátní výzva. Dakar je dobrodružství, každý den je jiný, žijeme tam život naplno... pro mě je hlavním cílem užít si každý jeden kilometr."

Další Chilan José Ignacio „Nacho“ Cornejo (11). Hned od svého debutu v roce 2016 patřil k absolutní špičce: Už skončil dvakrát osmý celkově, naposledy letos v lednu  „Pro mě je Dakar dobrodružstvím, které prožívám se sebou samým. Otestujte vás ve všech směrech. Naším cílem na Dakaru pro letošní rok je zlepšit výsledky z posledních několika let."

Američan Rick Brabec (9) je jediný ze současné sestavy Hondy, který už Dakar vyhrál, a to v roce 2020. Naposledy ale odstoupil po havárii. "Dakar není jen nějaký závod v poušti, je to způsob života. Každý den se probouzím s myšlenkami na tuto výzvu. Cílem pro Dakar 2024 je samozřejmě dostat Hondu na vrchol. Čeká nás nový styl maratonu, bude to velmi složité. Několik různých bivaků a vy si musíte vybrat jeden, strategie bude klíčová,"

    

Francouz Adrien Van Beveren (42), specilista na duny a písek jako takový. Kdysi (ještě u Yamahy) přišel o téměř jistý dakarský titul hrozivou havárií v poslední etapě. "Dakar je celý můj život  vše se motá jen kolem Dakaru. Mým cílem pro letošní rok je vyhrát,  je to můj cíl už mnoho let. Už jsem byl jednou blízko a cítím, že právě nyní nastala ta pravá chvíle.“

 

Senzace posledních dálkových závodů, nominovaný Hondou na poslední chvíli po Marocké rally, Španěl Tosha Schareina (68). Pro mnohé odborníky černý kůň 46. ročníku Dakaru.  „Být poprvé tady na Dakaru v roli továrního jezdce je pro mne splněný sen, Sleduji tento závod už od malička a být jeho součástí je zkrátka neuvěřitelné. Budu bojovat jako o život!"

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist