Baja 555 Romania – Podmol skončil v Rumunsku na druhém místě

Výborný výsledek si připsal Libor Podmol. Na dálkové rallye Baja555 v Rumunsku dojel do cíle v celkovém pořadí jako druhý, povedlo se mu úspěšně překonat čtyři etapy a 1500 kilometrů bez asistence. V konkurenci 70 účastníků vyhrál Francouz Jacques de Molay o 23 minut před českým závodníkem. „Jsem rád, že jsem v cíli zdravý a že jsem dojel. První den jsem měl problémy s navigační věží, ve třetím dni jsem etapu vyhrál, což bylo skvělé,“ prohlásil Podmol.

Pro populárního freestyle motokrosaře to byla první absolvovaná dálková soutěž od Dakarské rallye. Na Baja555 zvládl také sobotní etapu, která měřila přes 500 kilometrů. Jednalo se tak o nejdelší etapu v rámci evropských rallye soutěží. „Bohužel mi na ní přestala fungovat přední brzda, jel jsem bez ní asi tři sta kilometrů. Pomohlo mi, že jsem se zavěsil za italského jezdce, který startoval za mnou. Díky tomu, jak jsem četl jeho trasu, tak jsem to ubrzdil,“ tvrdil Podmol, který byl klasifikován v rámci Evropského poháru.

Na třetím místě v Rumunsku dojel Ital Mateo Bottino. Podmol soutěž bere jako přípravu na Dakarskou rallye. V létě ho ještě čeká show v Košicích, od 18. srpna exhibice na Barum Rallye Zlín s týmem Fesh Fesh a na konci měsíce pak jeho Podmolbros HOMETOWN show, která se přímo u něj doma uskuteční 26. srpna.

Výsledkový servis.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist