Premiérové první kilometry na nové motorce jsem ujel cestou ze salonu na trase Praha - Klatovy - Strážov. Sice koncem minulého týdne slibovali příjemné jarní počasí , ale už o víkendu bylo jasné, že je po idylce. To co mi ale potkalo za nečas jsem si ani ve snu nepředstavoval. Teplota kolem dvou stupňů, sníh a v závěru cesty i souvislá vrstva na silnici.No libůstka pro fajnšmekry. Cestu jsem volil vzhledem k záběhu po okreskách mimo dálnici, aby docházelo ke změně jízdních režimů a celkově byla jízda samozřejmě v pohodovém duchu.
První dojem? Začnu asi jediným dosud postřehnutým nedostatkem. Menší zrcátka, která samozřejmě zapadají skvěle do dizajnu stroje a bude to chtít chvilku, než si odvyknu na zrcadla z LT a Burgmana což je asi strop v rozhledu na motorce. Zrcátka jsou sexy, ale na úkor zmíněné odrazové plochy. Další věc je o znání vyšší sedačka, včetně řidítek, což je jen jiný dojem než nedostatek a spíše dává tahle kombinace sportovnější pocit. Pohodlí sedadla a místa na nohy včetně ochrany během jízdy jsou podotýká minimálně srovnatelné s Burgmanem a spíše jej nepatrně jako celek převyšují.Určitě je bez diskuze více místa pro kolena a lepší bederní opěrka. Naklápění plexiskla o proti jednoduchému přímočarému posuvu je s odvodem vzduchu taky trochu jinde v kladném slova smyslu. Co mi překvapilo, vzhledem k neznalosti je jednoduché ovládání všech informací na displeji, včetně výhřevů, které mají různé možnosti. Opravdu není třeba nic číst a i trotl vše intuitivně pochopí.Informace udávané možná ne tak ohromným autovým displejem jsou ale o to obsáhlejší a převyšují konkurenci. Průměrná spotřeba, kterou zatím nemám potvrzenou tankováním byla 4,6 l/100km. Okamžitá mi na kousku dálnice ukazovala při rychlosti 100km/h kolem konstantních 3,6 l/100km. Je to jen obrazná představa a jsem zvědaví na zkutečnost, kterou začnu sledovat vážněji až po záběhu.
Co mi asi ale dělá úplně nej radost a opravdu splnil mé očekávání je motor. Překrásně surovější s lehkýma vybracema, které ale nepřekračují příjemnou hranici. Bezvadný pocit při nastartování, přidání i akceleraci. Žádná sametovost, žádný elektromobil, ale pocit, že jedete. Opravdu povedená záležitost. I zátah se jeví na těch kouscích jako excelentní v dané kategorii. Jestli vše kolem je možná "stejné", tak motor je každopádně pro mě jedničková záležitost a o kus před konkurencí. Vylazenost variátoru a rozmezí otáček mi přijde ideální ve všech režimech. Při zavření plynu stroj plynule dojíždí a není třeba zoufale korigovat plynem nějaký silný brzdný účinek jako u Burgmana. Rovněž tlačení samotného stroje je sranda o proti odporu již srovnávaného béčka, kde stále nesmyslně používají ozubená kola v sekundáru. Jak už jsem někde uvedl. BMW je jiné. Jen co se udělá počasí snad otestuji i více podvozek, který vypadá vzhledem k jeho koncepci velmi dobře a už dnes je mi jasné, že od tlumičů rovněž neuslyším klepání jako u jiných skútrů s menšími koly. Konec tlachání. Motorka dostala ještě večer po návratu pořádnou odsolovací koupel a čeká vyvoněná v prostředku dílny.
Vlastník | Mira-KT | |
---|---|---|
Vloženo | 11.3.2013 | |
Aktualizováno | 19.2.2014 | |
Zobrazeno | 7 328x |
To není motorka. To je jen nějakej zasranej skůtr
ejha... bojove podmienky , vyskusane vyhrievanie???
inac krasny stroj, budem sledovat
Gratuluji,mnoho štastných kilometrů a těším se na obsáhlejší uživatelskou recenzi.
Miro tak hlavne ze jsi dojel v tom pocasi v poradku
Ja jsem v podobnem bordelu vezl 700km Lt. Cloveku to ale neda
Paráda,rovněž by mě zajímalo srovnání s novým Burgmanem 650.
I přes ty sračky co tě na cestě potkaly to musel být povznášející pocit