kawasaki_good_times_tour2




Pozvánka na Distinguished Gentleman's Ride 2022

Máš v garáži „klasiku“, chceš zažít výjimečnou společenskou jízdu a zároveň přispět na dobrou věc? Pak si v kalendáři zaškrtni neděli 22. května 2022, zaregistruj se na webu www.gentlemansride.com, uhraď první charitativní příspěvek a oslov své kámoše s prosbou, aby přispěli na tvoji účast ve sbírce. Tahle akce totiž v žádném případě není jen projížďka městem v obleku, pravý gentleman se pozná jinak!

Jízda na vyšperkované klasické motorce je nádherný koníček a měli bychom si vážit toho, že nám osud dopřál majetek i zdraví, abychom si mohli užít požitek z jízdy. S naším koníčkem by ale měla být spojená určitá solidarita a společenská odpovědnost a bylo by dobré myslet i na ty, kteří takové štěstí nebo zdraví nemají. Někdo to řeší příspěvky do dobrovolných sbírek, někdo cílenou charitativní pomocí. Ale akce jako stvořená pro motorkáře je jediná na světě: Distinguished Gentleman's Ride aneb Jízda Opravdových Gentlemanů, která se letos vrátí v obnovené slávě odhadem v osmi stovkách měst po celém světě.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

V Čechách se už tradičně pojede v pěti českých městech, kromě nejobsazenější Prahy se pojede v Brně, Plzni, Českých Budějovicích a Turnově. Přesná místa a časy získáte po registraci na uvedeném webu, akce je určená pouze pro registrované jezdce na klasických motocyklech, nejde o hromadnou projížďku pro každého. Kromě jednostopé klasiky je podmínkou i stylové „gentlemanské“ oblečení, poznávacím znamením je pak knírek, který jako poznávací znamení používá i hnutí Movember. To vše po vzoru prvního ročníku v australském Sydney, kde všechno odstartoval plakát herce Dona Drapera z televizního seriálu Mad Men, jak sedí pečlivě upravený a v obleku na motocyklu.

V posledních letech se celosvětově vždy vybralo hodně přes sto milionů korun. Prostředky ze sbírky The Distinguished Gentleman's Ride budou použity na výzkum, propagaci a léčení rakoviny prostaty a mužských duševních chorob a prevenci sebevražd. A jde vlastně i o určitou osvětu, málo se totiž ví, že rakovina prostaty je největším onkologickým nepřítelem každého muže. Má nejvíc obětí a ohrožuje už chlapy po čtyřicítce, a přitom je v raných fázích dobře léčitelná. O to horší prognózy ale má při pozdním odhalení, proto je tato akce určitě přínosem.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist