Kurzy bezpečné jízdy "Učme se přežít" pokračují čtvrtým ročníkem

Bydlíte v Libereckém kraji, a máte dojem, že se na motorce máte pořád co učit? Pak by vás mohl zajímat projekt Učme se přežít, který si vzal za cíl zlepšovat dovednosti mladých a začínajících motocyklistů. Na autodromu v Sosnové se během uplynulých ročníků vystřídalo už několik stovek motorkářských učedníků, kteří si od zkušených instruktorů do ostrého provozu odnesli cenné rady.

Kapitoly článku

Liberecký kraj se spoustou horských silnic a silniček patří k oblíbeným cílům motorkářských výletů a dovolených. Možná právě zvýšený pohyb jednostopých vozidel přivedl tamní zastupitele na myšlenku zorganizovat kurzy bezpečné jízdy pro všechny, kdo ještě nemají s jízdou na motorce dostatek zkušeností. Díky tomu vznikl před třemi lety projekt Učme se přežít, a na autodromu v Sosnové u České Lípy se začali nováčkům věnovat zkušení instruktoři.
"V předešlých letech jsme po úspěšných kurzech, které měly vysokou návštěvnost a kladnou odezvu slíbili, že budeme hledat možnosti realizace další série tohoto projektu. Rádi bychom, aby tuto řekněme nadstavbovou výuku dostalo co nejvíce motorkářů. Samotní účastníci nám při kurzech potvrdili, že se v jejich průběhu naučili něco, o čem byli mylně přesvědčeni, že ovládají a nebo tomu nepřikládali důležitost. Při jednotlivých jízdách pak ale pochopili, že například správné brždění, průjezd zatáčkou nebo dobře provedený výhybný manévr jsou věci, které jim mohou zachránit život. Kurzy tak jak jsme měl možnost je sledovat jsou pro účastníky přínosné a proto jsme je opět zavedli do našich letošních činností.“ říká o projektu Učme se přežít! pan Martin Sepp, náměstek libereckého hejtmana pro resort dopravy.
V letošním roce bude kapacita unikátních kurzů otevřena pro dalších 200 účastníků, přičemž přednost dostanou motorkáři z Libereckého kraje. Kurzy budou opět rozděleny na dvě části: z teoretické části je to technika jízdy, poskytování první pomoci a připomenutí toho nejdůležitějšího z legislativy. V praktické části se pak cvičí hlavně brzdění v různých rychlostech, plynulé přenášení těžiště, průjezd zatáčkou, brzdění v náklonu, výhybný manévr atd. Instruktoři své žáky seznámí s celou řadou maličkostí a individuálních drobností potřebných k ovládání jejich konkrétního stroje, ať jde například o skútr, silniční enduro, chopper či supersport.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.


Více informací o projektu Učme se přežít! najdete na webu, nebo se na některý z pěti zbývajících termínů  můžete rovnou zaregistrovat zde.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):


TOPlist