Festival motorkářských filmů na Slovensku už příští týden

Pokud jde o tradici, Karlovým Varům zatím konkurovat nemůže. Koncentrací filmů s motorkářskou tématikou je však strčí do kapsičky u trenek. O čem je řeč? O Filmfestu, největším festivalu motorkářských filmů v Evropě, jehož třetí ročník proběhne 28. června až 1. července 2012 v Ružomberku. A bude se rozhodně na co koukat.

Jedinečná akce s názvem Mezinárodní festival motorkářských filmů se bude v Ružomberku konat letos už potřetí. Tentokrát organizátoři posunuli termín z února na přelom června a července, takže kromě sledování filmů s motorkářskou tématikou, nebo klábosení s podobně založenými diváky, se můžete také povozit na motorce po krásném kraji zvaném Liptov.
A co se bude v Ružomberských kinosálech promítat? Festival je soutěžní, a přihlásit se mohl každý, kdo natočil libovolný film, který nějak souvisí s motorkařením. V nominaci však nejsou výhradně amatérské snímky, ale také díla nejlepších světových filmařů. K vidění tedy určitě budou poutavé cestopisy, příběhy ze závodního prostředí, filmy o kaskadérech a další pohyblivé obrázky,  lahodící oku motorkáře. Z široké nabídky připomeňme například dokumentaristickou perlu Hynka Bernarda Himalayo Enfieldmo, nebo první trojrozměrný film festivalu Closer to the Edge, který diváka přenese přímo do centra dění roadracingových závodů TT na ostrově Man.
Celý program festivalu a víc informací najdete na stránkách  www.filmfest.sk, nebo můžete posílat dotazy e-mailem na info@filmfest.sk.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):


TOPlist