kawasaki_good_times_tour2




BMW Motorrad Days se vracejí do Ga-Pa

Německá značka oznámila termín svého dalšího největšího mezinárodního srazu. Termín nepřekvapí, opět jde o první víkend v červenci, ovšem překvapí lokalita – po dvou letech ve velkoměstě se motorkáři vrátí do Alp.

U nás v posledních letech známe především BMW Motorrad dny, které pořádá české zastoupení pro české motorkáře v atraktivních lokalitách naší malé republiky, nicméně oddaní bavoráčníci nevynechávají ani ten největší světový sraz své značky, pořádaný přímo fabrikou. Pravidelně se tak děje první víkend o našich prázdninách, letos to připadá na 5.-7. července, a dějištěm se po krátkém městském intermezzu stanou opět Alpy.

Co se stalo? Po 19 letech v Alpách, přičemž první ročník proběhl v rakouském Seefeldu a druhý až devatenáctý ve známém horském středisku Garmisch-Partenkirchen, měl přijít jubilejní 20. ročník, jenomže ještě před ním přišel Covid-19 a bylo po oslavách. To se psal rok 2020. Pro následující rok přišli Němci s nápadem, že by se tedy ty dvacetiny mohly oslavit v Berlíně, kde se Bavoráky vyrábějí, jenomže ani to neklaplo, koronáč se nechtěl Evropy pustit. A tak ten 20. ročník proběhl až v roce 2022 a opravdu v Berlíně na velikánském výstavišti. Ostatně takový Harley-Davidson taky pořádá velké srazy v centrech měst, naše Prague Harley Days jsou toho jasným důkazem, tak proč ne BMW? Navíc ve městě, kde se vyrábějí…

Náš Filip se tehdy v Berlíně byl podívat a hodnotil akci jako vydařenou, byť výrazně jinou, než ty alpské, loni proběhl v Berlíně druhý ročník a – stačilo. „Po dvou úspěšných BMW Motorrad Days v Berlíně v letech 2022 a 2023 se bude letos pokračovat v legendárním formátu předchozích akcí. Největší světové setkání BMW Motorrad se vrátí do Garmisch-Partenkirchenu v Alpách. Toto je odpověď značky BMW Motorrad na upřímnou touhu jejích fanoušků po celém světě po nefalšované motocyklové kultuře, párty atmosféře a jedinečných zážitcích z jízdy na úchvatném alpském pozadí.“ Tolik oficiální vysvětlení od výrobce a za nás jednoznačně palec nahoru. V Ga-Pa jsme byli mnohokrát a to prostředí je prostě úchvatné. Do Berlína člověk pojede jednou a víckrát asi nemusí, do Alp se budete vracet vždycky rádi – přes den pojezdíte, navečer se vrátíte a užijete si zábavu. Letošní rok navíc Němci označují jako „Rok GS“, což se bude zřejmě týkat 30letého výročí jedenáctistovky, a tahle modelová řada je rozhodně více doma v Alpách než ve velkoměstech.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Související firma


TOPlist