globalmoto_duben_nolan




Mají pro mě zvýšené plexi anebo deflektor smysl?

  • 0

    16.2.2024 od B-K

    Zdravím,
    po 10 letech se opět vracím ke svému starému koníčku. Mám v plánu si pořídit starší jednobuch BMW F 650 GS. Chtěl jsem se zeptat na váš názor. Jsem celkem nízký (168 cm) a jezdit budu hlavně takříkajíc kolem komína. Mimo město se budu pohybovat spíše vyjímečně. A když už, tak určitě okresky spíše než dálnice. I tak rozhodně neplánuju žádné závodění, z toho jsem už vyrostl. Vidím to na občasné výlety ve formě klidné projížďky na jedné stopě. Cestovní rychlosti max. kolem 100 km/h, většinou spíše méně.

    Má podle vás v mém případě smysl řešit nějaké zvýšené plexi či defletkor? Nebo si myslíte, že mě při takovýchto vlastnostech nemusí moc trápit hluk, foukání do helmy či vysoký nápor vzduchu na tělo?

    Díky!

    Doplněno:

    Díky všem za odpovědi! Zvýšené plexi už je na cestě! :)

    19.2.2024 od B-K

    Případně prosím poraďte, jestli by bylo efektivnější vyšší plexi, anebo spíš deflektor. :)

    16.2.2024 od B-K

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (7)
  • 0

    17.2.2024 od TomasNBK

    Pokud jsi citlivý na hluk tak to svůj smysl má a funguje to. Rozhodně nesouhlasím s tím co tady tvrdí kolega. Deflektorů je mnoho typů a variant. Včetně těch, které jsou součástí prodloužených plexi a kde je možnost si jejich sklon a výšku velmi rychle upravit. Typů upevnění jakbysmet. Pokud nejezdíš off tak ti nijak nepřekáží a ve výhledu nebrání.
    Z toho všeho ale plyne to, že co člověk to názor. Vyzkoušet musíš sám.
    Za mě, jdi do toho. Sám jsem podobnými pokusy procházel. Zkus nejdříve vyšší plexi a pokud to bude málo, zkus deflektor s uchycení na stranách, něco takového : https://www.hzmoto....aaquot-30-19-cm.html

    Doplnit odpověď

  • 1

    17.2.2024 od Hydropes

    Za mě je na takové použití co popisuješ idealní turistické plexi. Je samo o sobe trochu delší než série a na konci je trochu ohnuté=funguje to jako deflektor.

    Doplnit odpověď

  • 0

    17.2.2024 od Trnec4

    Kup si deflektor. Dá se sehnat okolo 1000 Kč a když ho dobře nastavíš, tak fakt pomůže.

    Doplnit odpověď

  • 0

    17.2.2024 od Lusev

    Zdravím, mám zvýšené asi turistické plexi a osobně, když si dám v létě na přilbu "kšilt" stejně se do něj hodně opírá. Ramena a v pohodě, přičemž měřím přes 183 cm. Za mě je pro Vás zbytečný, ale kdo chce kam. Deflektor je laciné řešení, upevnění a možná hlučnost může být horší. Vlastním BMW F 650 GS Twin, která je poněkud nižší. Pokud jste v okolí Vyškova, až se vyčasí možno oprubovat.

    Doplnit odpověď

  • 0

    17.2.2024 od ja1

    Deflektor a plexi začínají fungovat až nad 120 kmh, a to ještě podle výšky jezdce, u tebe to bude zbytečná starost

    Doplnit odpověď

  • 0

    18.2.2024 od nevo7

    Najprv si kúp motorku, odskúšaj to a potom rieš iné plexi. Ale skôr si plexi menia vyššie postavy a na diaľničné rýchlosti. Do tej stovky medzimesto je v pohode aj naháč. Funguje aj deflektor, hocijaký z ebay.

    Doplnit odpověď

  • -2

    17.2.2024 od NUTELIER

    jakýkoliv deflektor je na obtíž, především kvůli upevňovacím prvkům které překáží v zorném poli, navíc pokud jsou deflektory různě tvarované je přes to hůř vidět....samozřejmě tady se najdou lidé kteří budou tvrdit opak ale ber to s nadhledem...oni mají všelijaké MRA a je jim léto vyhodit to do popelnice...proto raději vykládají jak je to skvělé, mít v zorném poli všelijaké svorky svěrky atd

    dnes se dá koupit adaptér který umožní posun celého plexi je to lepší než nějaké ošoupané MRA

    Doplněno:

    https://www.ebay.com...tkp%3ABk9SR7K5q5q4Yw

    19.2.2024 od NUTELIER

    doplňuji že mám v pořadí 4. plexi které konečně vyhovuje , středně velké V.-STREAM z USA, k tomu adaptéry k jeho výškovému posunu

    17.2.2024 od NUTELIER

    doplňuji že mám v pořadí 4. plexi které konečně vyhovuje , středně velké V.-STREAM z USA, k tomu adaptéry k jeho výškovému posunu

    17.2.2024 od NUTELIER

    Navíc ty se ptáš na něco, co bude, nebo co by mohlo být kdyby...

    17.2.2024 od NUTELIER

    Doplnit odpověď


Otázka je již vyřešena.


TOPlist